Bakan Ömer Fatih Sayan, e-SIM için müjdeyi verdi

47

Fiziksel SIM karta olan ihtiyacı ortadan kaldıracak olan e-SIM teknolojisi şimdilik sınırlı sayıda ülkede kullanılıyor. Ancak, daha önce de birçok kez duyurduğumuz gibi ülkemizde de bu çalışmalar devam ediyor. Son olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, düzenlenen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde müjdeli haberi verdi.

EMUI 11 alacak modeller

Türkiye e-SIM ile bu yıl tanışacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı konuşmasında e-SIM teknolojisinin ülkemizde kullanılmasının an meselesi olduğu söyledi. Gecikmesinin sebebi olarak; bu hizmeti yerli teknolojilerle gerçekleştirmek olduğu açıklandı. Bu teknolojiyi kendi imkanlarıyla hayata geçiren 4 ülkeden biri: Türkiye.

Yıl bitmeden Türkiye e-SIM teknolojisi ile tanışacak.

Daha önce BTK’nın yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Mehmet Cahit Turhan da önemli açıklamalar yapmıştı.

Mart 2019’da alınan kararda, uzaktan programlanabilir SIM teknolojilerini destekleyen sistemlerin kurulumu ve cihazlarda kullanımının yüzde 100 yerli ve milli olacağının belirtilmişti. Turhan da bunun altını çizdi. Ayrıca Turhan, otomotiv endüstrisi de dahil, cihazları e-SIM teknolojisini destekleyen kullanıcıların sistemden bu yıl yararlanmaya başlayacağını belirtti.

Turhan, yapılan düzenlemeyle uluslararası sertifikasyona sahip ekipman kurulumuna yüzde 100 yerlilik şartı getirildiğine dikkati çekerek, böylece Türkiye’ye ait hassas verilerin kendi kontrolünde olacağını bildirdi.

Açıklamaya göre e-SIM teknolojisiyle SIM karta bağlı güvenlik altyapısı yeni otomobillerde yazılım tabanlı olarak sunulacak. Araç tedarikçileri, 29 Şubat‘tan itibaren bu hizmetten yararlanabilecek.

47 YORUMLAR

  1. E-sim gelince cellular özelliği olan saatlere vergi yada zam getirilir mi? Şu an kullanılan saatlerde özellik olsa bile kullanılmıyor, yurtdışından getirilen saat yada tabletlere kayıt falan getirirler mi?

  2. 2016 da tanıtılan teknoloji nasıl 2011 yılından beri kullanılıyor. Anlamış değilim. Hangi ülke başlamış kullanmaya? Biliyorsanız söyleyin, cahiliyetimizi giderelim

  3. Evet bu sene 31 Aralık 2020 tarihinde kullanılacak. Artık e-sim olmayan ülke kaldı mı? Kuzey kore gibi davranmaya devam. Yakında yerli internet olsun diye interneti de kapatırlar ya da fibere de geçilmez…

  4. Aslanım ben Almanya’da yaşıyorum, halkın %10 u bile e-sim kullanmıyor. Çünkü sadece iki operatör de var ve bunlar pahalı operatörler. Korkma birşeyden geri kaldığın yok, gelir sanada.!

  5. Buna kimse inanmayacak ama 2008 Yılında bu fikri söylemiştim. Dalga geçmişlerdi.. süperbox fikrine benzer bir fikri de bir turkcell eğitiminde söylemiştim bir cihaz geliştirilebilir ve sim kart ile çalışabilir , 4,5G hızında evlere kurulabilir diye.

  6. %100 yerli otomobilimizin en degerli olan parcasi pil. Arac maliyetinin %50 den fazlasi pile gidiyor olacak. Simdi bu pilleri de biz mi uretiyoruz olacagiz diye sormaktan kendimi alamiyorum.

  7. Yeni nesilin mantığı, Avrupa’da ne varsa bizde de olsun ama biz üretmeyelim, çalışmayalım sadece kullanalım. Bu zihniyetle bu ülke iyi ayakta duruyor. E-sim bireysel kullanıcı için olsa ne olmasa ne?

  8. Sayın bakanım siz önce internet için gerekli alt yapı çalışmalarından bahsedin.yıl olmuş 2020 biz hala interneti yeterince hızlı kullanamıyoruz.ve hala bir çok yerde fiber alt yapı sorunu var

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version