Otomobil

    Bakan Varank’tan yerli otomobil için özel açıklamalar!

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil fabrikası temel atma töreni öncesinde merak edilen soruları cevapladı.

    Yerli otomobil fabrikası temel atma töreni öncesinde CNN Türk’ten Fulya Öztürk’e konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank merak edilen soruları cevapladı. Türkiye’nin hem araç hem yedek parça olarak 30 milyar doların üstünde ihracat yapabilen bir ülke olduğunu ve bu endüstrinin kalbinin Bursa – Kocaeli ekseninde yer aldığını vurguladı.

    Yerli otomobil fabrikası sektörün kalbinde!

    Bu kapsamda yerli otomobil fabrikasının Bursa / Gemlik’te kurulmasının tercih edildiğini belirti. TSK tarafından verilen arazinin denize sıfır olmasının lojistik açıdan büyük bir avantaj sağladığını belirten Varank fabrikanın sağlayacağı istihdam konusunda da merak edilenleri cevapladı.

    Enerji Bakanı'ndan yerli otomobil şarj açıklaması!

    “Aralık ayının sonunda Türkiye’nin otomobilini dünyaya tanıttık ve oldukça güzel dönüşler aldık. TOGG süreci detaylı bir şekilde planladı ve şu anda bu plana göre devam ediyor. Hem fabrika hem de mühendislik / tasarım merkezi kurulacak.

    Yerli otomobil fabrikası 4000 kişiye istihdam sağlayacak!

    “Araç tanıtıldığı günden bu yana TOGG işe alımlara devam ediyor. İnşaat devam ederken yeni istihdam çağrıları yapılacak ve teknisyenler, uzmanlar işe alınacak. 175 bin araç kapasiteli bu fabrika sayesinde 4000 kişiye istihdam sağlanacak.”

    Yerli otomobil fabrikası için arazide çalışmalar sürüyor!

    Şu anda planımız 2022’nin son çeyreğinde araçların üretim bandından indirilmesi üzerine. Pandemi nedeniyle tüm dünya genelinde ertelenmeler yaşanıyor olsa da, biz fabrika inşaatına 1 – 2 hafta gecikmiş olsa da başlıyoruz.”

    “Şarj altyapısı konusunda ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu anda Türkiye’de ihtiyaçtan fazla şarj istasyonu var, ancak araçların tüm ülke genelinde kullanılabilmesi için ihtiyaçları belirledik. Şu anda altyapıyı kurma konusunda herhangi bir eksiklik bulunmuyor.”

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    7 Yorum

    1. Anonim

      Hayırlı uğurlu olsun.

    2. Anonim

      “Şu anda Türkiye’de ihtiyaçtan fazla şarj istasyonu var” nasıl bir cümle bu ülkede toplasan zaten kaç tane elektrikli araç kullanan var? Mevzu petrol gibi değil 2 dakika dolduramıyorsun. Araç sayısı arttıkça şarj istasyonu sayısının nasıl artması gerektiğini ve bekleme süresini düşünün

    3. Teknoloji Dostu

      250 kilometre de yada 200 km hizli sarj istasyonu olmazsa kullanicilar sorun yasabilir

    4. Teknoloji Dostu

      Batarya konusunda devrim niteliğinde açıklamalar yapıldı. O konuda detay yokmu ?

    5. Teknoloji Dostu

      Denize sıfır olmasının riskleri de sel olursa fabrika çok zarar görür

    6. Anonim

      Teknoloji sitesinde sürekli bakan siyasetçi görmek harika durmak yok devam…

      1. Teknoloji Dostu

        Milli bir mesele elektrik li araçta teknoloji ile ilgili değil mi

    Diğer yorumları gör (6) Yorum Yap

    Yorum Yaz