Bataryalar günümüzün en büyük problemlerinden birisi. Kısa ömürlü olmaları ve doğayı ciddi anlamda kirletiyor olmaları nedeniyle insanlığı alternatif çözümlere yönelten bataryaların sonu gelmiş olabilir.
New York‘ta bulunan Binghamton Üniversitesi bünyesinde görev alan bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen yeni bataryalar bakterilerden oluşturuluyor ve tamamen doğa dostu.
Özel bakterilerle dolu bir sıvının kromatografi kağıdı üzerinde bir süre beklemesiyle elde edilebilen bu bataryalar boyutları ile şaşırtıyor.
Günümüzdeki bataryaların aksine üretim maliyeti konusunda da avantajı elinde bulunduran bu yeni nesil bataryalar fabrikalardaki üretim maliyetlerinin çok daha altında bir bütçe ile üretilebiliyor.
Bu bataryalarla şimdilik küçük ölçekli cihazlara güç sağlanabiliyor olsa da kısa süre içerisinde akıllı telefonlarımızın içine kadar gireceğinden eminiz.
2017‘nin ilk aylarında piyasaya sunulması beklenen bu bataryaların bir kaç sene içerisinde daha da geliştirilerek yaygınlaşması bekleniyor.
:: Bakterileden üretilen yeni nesil bataryalar hakkında ne düşünüyorsunuz?
ölmüyo mu ki o bakteri?
Bakteriden enerji uretirsek eger bakteri vergisi bile cikartirlar hemen.
balon bir haber, yakında kimse hatırlamaz.
kac yildir tarihe karisamadi ya bi turlu
Tutmaz.
bakteriye elektrik verip, hayvanları çalıştırıp üstlerinden enerji mi üreticez
Bir zamanlarda güneş panelleri çıktı elektrik beleş olucak deniyordu. Önemli olan bulunan icadın maliyeti ve kapasitesidir. Astarından pahalıya gelirse olmaz bu iş
Sonunda bir batarya teknolojisi piyasaya sürülecek.
Bunu Samsung'un eline vermesinler, patlarsa sikinti olur..
Güneş panelleri hem yer kaplar hem bakım ister yani hükümetin teşvik etmeye değeceği bir yöntem değildir. Ne yazıkki dünyanın gelişmiş ülkeleri enerjilerini nükleer santralden sağlıyor çünkü bu kadar insana enerji başka türlü bulunamaz. Güneş paneli fantezidir.
Bunu Samsung'a vermesinler felaket olur 😀
Bakteri kelimesi hastalığı ve bulaşmayı çağrıştırıyor ister istemez. Ya o bakteriler sızıntı sonucu yayılır ve insan sağlığını tehdit ederse?