Bankalarda e-posta yasağı başlıyor! İşte tarih!

33

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) internet bankacılığı hizmetini kullananların sıkça ihtiyaç duyduğu hesap ekstresi, dekont, hesap özeti gibi bilgilerin e-posta ile iletilmesi konusunda önemli bir değişikliğe gitti. 1 Temmuz günü yürürlüğe girecek düzenleme kapsamına e-posta gönderilmesi yerine internet bankacılığı ve mobil uygulamanın kullanılması esas olacak.

BDDK’dan kredi kartı taksit sınırı ile ilgili karar!

Bankalarda e-posta yasağı: isteğe bağlı olacak

Yasak yürürlüğe girdikten sonra kullanıcılar bankalardan bu bilgi ve dokümanları e-posta ile almaya devam edebilecek. Ancak bunun için müşterilerin bankaya talepte bulunarak e-posta ile bildirimi tercih ettiğini belirtmesi gerekiyor.

Düzenlemenin gerekçesinin Gmail ve Hotmail gibi e-posta sağlayıcıların sunucularının yurt dışında bulunması gösteriliyor.

“Yabancı internet sağlayıcılarından iletilen bankacılık bilgilerinin, yurtdışında kimler tarafından görülüp görülmeyeceği garanti edilemez” diyen yetkililer, yerli sunuculara bu bilgilerin sahip uygulamalarla iletilerek güvenceye alınmasını  ve hassas verilerin yurt içinde kalmasını hedeflediklerini dile getiriyor.

Bankacılık uygulamalarında 2 faktörlü güvenlik sistemi uygulanması nedeniyle verilerin daha güvenli olduğu dile getilirken, belgelere ait PDF dosyalarının uygulamalar üzerinden de alınabilmesiyle, e-postalara ihtiyaç kalmıyor. Bankalarda e-posta yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?

33 YORUMLAR

  1. Banka ve telekom şirketleri alakasız adamların ekstre ve faturalarını bizlere gönderebiliyor. Email hesabının basitçe teyit edilmesi bile gerekmiyor. Önce buna bir çözüm bulunmalı. Rastgele biri rastgele bir email adresi ile size ait verilere erişebiliyor.

  2. Bu düzenlemenin, kullanıcılara ait e-posta adreslerini sağlayan sunucuların yurt dışında olması sebebiyle gerçekleşmesi güzel ama aynı zamanda üzücü. Bu endişeden önce onaylanmamış adreslere başkalarının adına gönderilen ekstre ve bilgilendirme maillerini düzenlemeleri gerek. Her ay jenerik adımdan dolayı benimle hiç alakası olmayan tonlarca insanın ekstresi, bilgileri bana geliyor.

  3. wikileaks furyasından sonra zaten mail servislerinin ne kadar uyduruk güvenliğe sahip olduğunu bütün dünya gördü yahoosu, hotmaili, gmaili milletin yazışmaları ortalarda geziniyor.

  4. İlginç. Bunun yerine yerli posta sağlayıcısı yapsalar diyeceğim ama yok. Anca arayüz yenileyip yine altyapısı dışarıda olan sunucular kullanılır.

  5. Bişeyleri doğru yapıyorken rakipler sizi taklit edemesin diye saklamak ayrı, halının altına süpürülenler gözükmesin diye saklamak ayrı şey. Saklamak iyidir fakat esas soru NEDEN ?

  6. şuçağda eposta kullanmanın ne kadar gereksiz olduğunu anlayamadı insanlık… Steve Jobs Eposta hakkında aptallık demiş, Elon Musk ise whatsapp gibi uygulamalar varken eposta artık ölmeli demişti. Hakikaten de eposta artık at arabası gibi bir şey. Gereksiz. Gönderi sınırı, yükleme sınırı, iletişim eksikliği, saymakla bilmeyen kısıtlamaları…. Oysa sosyal mesajlaşma uygulamaları tam da burada devreye girerek eksiği kapatıyor. Zaten amaç iletişim. Belge gönderimi için de bu uygulamalar kullanılabiliyor. Eposta tam bir gereksizlik

    • Üniversitenin bana whatsapptan bildirim ve duyuru yapmasını istemem. E Posta hala bir çok yararlı kullanım alanına sahip, siz kullanmıyorsunuz diye bir teknoloji at arabası olmaz..

  7. Hersey vatandaşa yask cd bol vergi
    Ancak seçimler geldiğinde de oy isteme hakkini kaybediyorlar bizdende dikta partilere oy yok
    Sömürü düzeni bitmiş vergiler normalleşmesi
    Yoksa oy vermeyecegiz ….hata bunları yapandadir

  8. Bence gereksiz bir yasak. Bim’den 50 liralık alışverişi kim ne yapsın. Zaten kart bilgileri ***** şeklinde yazıyor. Tek sorun olacak şey, belkide açık adresin olur. Onu da günümüz de bilmeyen yok.

  9. Uygulama üzerinden yapılması daha akıllıca ama cep telefonunun kendisi ne kadar güvenli acaba. Sonuçta işletim sistemi amerika patentli. Yine istediklerini çok rahat gizlice takip edebilirler.

  10. O kadar saçma ki. O zaman Windows da Mac OS da, android de iOS kullanmayalım. Yazılışımlar yurt dışı. Bileğiler herkes görebilir. Gereksiz işler 😒

  11. kısmen haklı bir karar. Ama kamu bankaları ve 1-2 özel banka dışında yerli olan kaç banka kaldı ki diyebilirsiniz.
    Haklısınız ancak mesele tüm sunucularının ülkemizde olması. Sahibinin kim olduğu çok önemli değil bu açıdan.

  12. Ciddi ciddi kullandıkları telefonun yurt dışı yapımı olduğunu, o e bankaların birçoğunun yine yabancı ortaklı olduğunu bilmeyen idrak edemeyen insanlar gelmiş e postaya at arabası demiş güvensiz demiş 😂 yahu e posta her zaman yararlı yıllar,önceki maillerim bile duruyor telefon çöktü çalındı kayboldu yanlışlıkla sildim bozuldu derdi yok ne WhatsApp ı ne smsi? Bizim 3-5 binlik ekstremizi kim ne yapsın? Hadi tamam veriler güvende değil e sen google sunucusu kullanmayacak misin? Peki kullandığın telefonun işletim sistemi ne? Arabası mi? Yoksa whatsapp diyen dahi bunun yerli uygulama olduğunu falan mı düşünüyor?

  13. çoğu kişinin bu e-postalara baktığını sanmıyorum. bence mantıklı bir hareket olmuş. sonuç olarak isteyene gönderim sağlanacak deniyor. o zaman boşuna e-posta gidenlere artık gitmeyecek bu kadar basit. bu da bankaları bir nebze masraftan kurtarır.

  14. saçma sapan bir önerme, e posta tarihinin başlangıcından beri eski iletilerinhepsi sunucularda duruyor, ne bir kayıp ne bir başa gelmiş kötü bir tecrübe ne de başka birşey, herşey yerli yerinde yazılı kayıtlı, whastapp senkronizasyonu bilmeyen birisi telefonu resetledikten sonra nasıl ulaşır geçmiş kayıtlara, veya hangi telefon şiştikçe hangi mobil cihaz bu database i yönetir, bilgisayar mail başka şey, telefon whatsapp apayrı bir dünya. ikiside lazım

  15. Kardeşim, o çok özel bilgilere ulaşmak isteyen çoktan ulaştı, halen de ulaşmaya devam ediyor. Herkesin ios işletim sistemi kullanan cep telefonu alacak bütçesi mi var, android kullanan herkesin her türlü bilgisi zaten ellerinde. Neyi kimden hangi teknolojiyle koruyorlar?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version