Hava kirliliğinin her geçen gün daha da arttığı günümüzde, bu kirliliği önlemek için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların son meyvesi ise Barselona ve Madrid’de eski araç kullananlara geldi. Bakalım İspanya hava kirliliği ile mücadele için ne yapıyor?
Hava kirliliği yüzünden Barselona ve Madrid eski araç kullananlara ceza!
Elektrikli otomobiller sayesinde sıfır emisyona sahip araçlar asfaltlara çıkarken daha yaşlı otomobillerin ürettikleri emisyonlar ise yaşadığımız çevreyi olumsuz etkiliyor.
Bu doğrultuda yapılan çalışmaların bir tanesi de İspanya’da. Ülkenin iki büyük kenti olan Barselona ve Madrid, hava kirliliğini önlemek ve biraz olsun azaltabilmek için çevre kartı uygulamasını başlattı.
2000 öncesi benzinli ve 2006 öncesi dizel araçlara verilmeyen bu çevre kartıyla birlikte, bu özelliklere sahip otomobillerin şehir merkezlerine girmesi de engellenmiş oldu. Ayrıca yol kenarlarına park etmek istiyorsanız aracını o zamanda elektrikli veya hibrit bir otomobile sahip olmanız gerekecek. Diğer otomobiller ise kendilerine ayrılan otoparkları kullanmak zorunda.
Bu yasak sayesinde Madrid’de 42 bin, Barselona’da ise 55 bin kadar aracın şehir merkezlerine girişinin engelleneceği öngörülüyor. 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlayan yasağın cezaları ise 90 Euro’dan başlayarak 500 Euro’ya kadar çıkabilecek.
keşke burda da olsa doğan şahin vs istemiyoruz sokaklarda
Doğan, Şahin istemiyorsun da milletin ekonomik durumu ona yetiyor. O da istemez mi yeni araca binmeyi.
Doğan Şahin iştemez yeni araca binmeyi. Beyin hastalıklı fakir ruhlu oldukları için aynı paraya gider 5 tane Şahin alır
Şu E-5 bir şekilde 6+6 şeritli olsun yemin ederim iplik söküğü gibi İstanbuldaki trafik sıkışıklığı açılır
aynen kanka.
Sana katılıyorum dostum,insanların bütçesi neye yetiyorsa ona biner
Herkes herşeye sahip olmak zorunda değil. Paran yoksa araban da olmayacak. Bu kompleksi atamadık gitti. Çevre ve insan sağlığı senin bütçen den daha değerli. Duyanda şahin doğan a binip dünyayı kurtarıyor sanacak
Bizimkiler duymasın ekmek çıkar onlara
Trafik sıkışıklığı şeritle değil eğitimle aşılır.
Yanlışım yoksa bu kurallar Almanya’da da bir çok şehirde çoktandır uygulanmakta.