Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bataryasız çalışabilen su altı sensörü geliştirdi ve bu sayede bir iletişim sistemi oluşturuldu. Bu araştırma MIT’ye göre “Nesnelerin İnterneti” ağının geliştirilmesine yardımcı olacak.
Araştırma sayesinde düzenli olarak güç ve ekipman değişimi gerektirmeden, gerçek zamanlı olarak deniz sıcaklığı ve denizdeki yaşamın incelenmesi mümkün olabilecek. En güzel yanı ise diğer gezegenlerdeki araştırmalarda da bu tarz bir teknolojinin kullanılabilecek olması.
MIT dokunduğunu tanıyan robot yaptı!
Bataryasız su altı sensörü ile iletişim sistemi!
Gezegen yüzeyindeki sıvıyı dışarıdan teleskop uydular ile gözlemleyebiliyoruz, sıvı içerisinde hangi maddeler olduğuna dair tahminler de olabiliyor (bazıları doğru olsa da) ama bu tarz bir araştırmanın getireceği kesin sonuçlar gerçekten çok heyecan verici.
MIT araştırmacılarının tasarladığı sistem, su altından ses dalgaları gönderen bir verici kullanıyor, ses dalgaları gömülü olan alıcılara çarpıyor ve işlemciye küçük bir enerji göndererek çalışmasını sağlıyor. Sensör daha sonra bu enerjiyi kullanarak cevap verebiliyor. Sistem ikili kod sistemi kullanarak iletişim kuruyor.
Bu sistemin gelişmesini sağlayan ilham kaynağı okyanusun derinliklerinden geldi. MIT Medya Laboratuvarı‘nda Yardımcı Doçent olan ve projede çalışan araştırmacılardan biri olan Fadel Adib, 2001 yılında yayınlanmış ve Birleşik Krallık yapımı, belgesel olan “The Blue Planet”’den ilham almış.
Belgeseli izledikten sonra denizlerin hala tam olarak keşfedilmemiş olması ve bunu yaparken de kirletmemek gerektiğini düşünmüş, denizleri kirletmemek için de bataryasız bir sensör tasarlama fikri aklına gelivermiş. Temel olarak sistem güzel çalışıyor.
Araştırma ekibi için bir sonraki adım, bu sistemin daha uzun mesafelerde ve eş zamanlı olarak uyum içinde çalışması. İnsanlık için güzel bir adım olması dileğiyle.
Elalemin üniversitesinde gençler neler icat ediyor, bizim gençler de oturup pc başından anca her şey için başkalarını suçlamayı biliyor. Elimi taşın altına sokayım bir şeyler icat etmeye çalışayım diyen yok, zor çünkü, en kolayı amaan falanca suçlu, hep onun yüzünden bu hallerdeyiz, deyip işin içinden çıkmak.
Bence sorun verilen eğitimin ilkokuldan itibaren birşey öğretmemeye dayalı ve konularda uzman yetişmemesine bağlı. Ayrıca araştırma yapmak ekonomisi olmayan insanların yapabileceği birşey değil, Ekonomisi iyi olanlarda paralı üniversitelerde önüne gelene verilen diplomalarda , Yani birşey yapmak için birinin (yaşamakda dahil ) parası yok birininde bunlara harcıcak zamanı yok (gezip tozma derdinde)
Okullarda ilim bilim sanat kültür yerine ver mehteri öğretilirse çocuk ne yapsın okul bitince elinde hiçbir şey olmadığını görüyor.
Namaz en önemlisidir bilader boş yapmayalım iman ne kadar varsa okadar teknolojiyi yeneriz
Gevurlar imanına güvenmesinler bizim imanımız var.
Gevurlar imanına güvenmesinler bizim imanımız var.
Y
Yerli ve milli diyorlar mı?
Bilim boş iştir ben nüslümanım namaz en önemlidir.