Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen ve dünyada kendini 4 farklı muhaberede kanıtlayan tek SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) olan Bayraktar TB2 hava araçları, başta Doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyadan talep görüyor. Şimdi de Slovakya harekete geçti.
Avrupa Birliği, Bayraktar TB2 SİHA’ları birlikte üretmek istiyor!
Bayraktar TB2 SİHA'ların sahada ortaya koyduğu başarı, Avrupa Birliği için birlikte üretim teklifi yapacak kadar cezbedici bir hal aldı.Slovakya, Bayraktar TB2 için görüşmelere başladı!
Bugün, Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Bayraktar TB2 SİHA’ları tedarik etmek için Türkiye’ye gelerek Baykar genel müdürü Haluk Bayraktar ile görüştü. Yapılan toplantının ardından, Slovakya ordusu için İHA/SİHA alımı yapmak istediklerini, bu sebeple farklı üreticiler ile temas halinde olduklarını söyledi.
Buna ek olarak, Slovakya dışında Almanya ve İngiltere gibi Avrupa’nın cebi dolu ekonomilerinin de Bayraktar TB2 SİHA’lara sahip olmak istediği biliniyor. Hatta ortaya atılan son iddiaya göre Avrupa Birliği, Türkiye’ye TB2’yi birlikte üretmek için bir teklif sunmaya hazırlanıyor.
Tabii AB tarafından yapılacak teklifin yalnızca üretim değil, geliştirme ve karşılıklı teknoloji transferlerini de içereceği bu sayede belki de TB2 ve TCG-Anadolu amfibi hücum gemisinde kullanılacak katlanır kanatlı TB3’lerin ardından ortak bir TB4 üretiminin olabileceği konuşuluyor. Ancak şu an için taraflar arasında herhangi bir görüşme olduğuna dair resmi bir açıklama bulunmuyor.
TB2 SİHA özellikleri
- Haberleşme menzili: <300 km
- Seyir – maksimum hız: 70 knot – 120 knot
- Faydalı yük kapasitesi: 150 kg
- Faydalı yük – ISR: Değiştirilebilir EO/IR/LD ya da çok amaçlı AESA Radar
- Faydalı yük – mühimmatlar: 4 Adet lazer güdümlü akıllı mühimmat
- Yakıt kapasitesi / tipi: 300 Litre / benzin
- Kalkış ve iniş: Pist (Otomatik)
- Maksimum kalkış ağırlığı: 700 kg
- Havada kalış: 27 Saat
- Kanat açıklığı: 12 metre
- Yükseklik: 2.2 metre
- Uzunluk: 6.5 metre
- İtki tipi: 105 Hp içten yanmalı enjeksiyonlu motor
- Operasyonel – maksimum irtifa: 18.000 feet – 25.000 feet
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Sıkı bir shiftdelete takipçisiyim. Sanırım okurken keyif aldığım en iyi haberler, Bayraktar ile ilgili olanlar. Okurken göğüsüm kabarıyor. :))
Göğsün kabarıyorsa sıkıntı yok da göğüsün kabarıyorsa sıkıntı kanka. 😁
Haluk ve Selçuk bayraktar kardeşler ve ekibi üstadın da dediği gibi “Asımın neslidir çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek” lekedir. Biz onların her türlü kararlarının arkasındayız.
AB ile ortak bir üretimi ben tehlikeli görüyorum.Bu teknolojideki kriptoyu kesinlikle 2.ülkelere açmamalıyız.Ulusal çıkarlarımız hep paradan önce gelmelidir.
iki yüzlü Avrupa Birliği ülkeleri, bize karşı Doğu Akdeniz ve Ege de hukuksuz bir şekilde Yunanistanı destekleyecek,örtülü ambargolar uygulayacak,Güneydoğu’da terörislerle mücadelede gerekli olan bazı askeri malzemeleri sözde insan hakları bahanesiyle vermeyecek,Avrupa birliğine almamak için yıllarca oyalayacak,kendi teknolojilerini sır gibi saklayarak paylaşmayacak, sonra da beraber üretelim,teknoloji transferi yapalım diyecek,yok artık daha neler…! Selçuk bayraktar’ın çok dikkatli olması ve bu kansızlara teknolojiyi asla transfer etmemesi gerekir,bu milli bekaa meselesidir.
Ağzına sağlık üstad.
Şuradaki en içi dolu tespit
Kendi teknoloji izi niye batıya veriyoruzki, onlar bize günahlarını bile vermezler.
Teknoloji alisverisi adi altinda yazilim bilgilerini ele gecirmek istiyorlar ve boylece bizim siha mizi bize karsi kullanabilma ve dost oldugumuz ulkelere karsi kullanabilme yetkisini elde etmek istiyorlar. Asla kabul edilemez
Teknoloji transferine hayır denilerek ve müslümanlara kullanmamak şartıyla satılabilir. Maliyetinin 5, 6katı fiyatına
Artık şu biliniyor ki bu aracın asıl sırrı öncelikle elektronik harbe karşı koyucu ve hedef olarak tesbit/teşhis edilebilmesini önleyici ” sistem ve o sistemin yazılımı içideki o zeka dehası evlatlarımızın göz nuru şifreli kodlardan oluşan gerçek bir deha”
Bu nedenle AB yada kimle olursa olsun ortak üretim,teknoloji paylaşımı vs gibi kahpece oyunlara gelmemek çok önemli…!
Avrupa Birliği’nin canı cehenneme, birlikte niye üretelimki bu harika teknolojiyi bizim bilim adamlarımız yoktan var etmiş siparişlere yatişemiyoruz ve Avrupa birliği hazıra konmak istiyor, bizden uzak Allaha yakın olsun onların bu harika makinaya ihtiyaçları var elleri mahkum almak zorundalar, karşıları da eski Türkiye yok artık, pazar sıkıntımız mı var hayır peki o zaman neden ortak alalımki.
Başarılarınızın devamını dilerim. TB3 ve MİUS Taki son Gelişmeleri de merakla bekliyoruz.
Göğsün kabarıyorsa sıkıntı yok da göğüsün kabarıyorsa sıkıntı kanka. 😁
Ab Türkiye’nin kazancını bölmeye çalışacak
Sakın teknolojimizi bu fırsatçılara vermeyin.Parasını verip alsın sahtekarlar.İşlerine geliyorsa
vay be ne güzel
verin verin teknolojiyi 10 yıl sonrada onlar size satarlar, olmadık şey değil sonuçta, 1930-40 döneminde uçak ihrac eden Türkiyenin uçak fabrikalarının nasıl kapatıldığını bilen biliyor