Mobil Oyun

    Binlerce iPhone oyununa güncelleme yasağı!

    iPhone oyunları hakkında yeni bir uygulama başlatıldı. Çin App Store için geliştirilen oyunlar, sıkı bir denetimden geçiriliyor.
    iPhone oyunları

    Son günlerde yasaklama kararları ile gündeme gelen Çin, iPhone oyunları konusunda yeni bir karar aldı. Bu bağlamda Apple’a bağlı olan Çin App Store oyunları için sıkı bir denetim uygulaması başlatıldı.

    iPhone oyunları güncelleme alamayacak!

    Çin Komünist Partisi, Apple’a baskı yapmaya devam ediyor. Daha önce Pocket Casts uygulamasını kaldırtan Çin, bu sefer binlerce iPhone oyununun güncelleme almasını durdurdu. Uzak Doğu ülkesi, ABD’li firmanın yerel kurallara uymasını istiyor.

    Mobil uygulamalar konusunda yayımladığı araştırmalar ile bilinen Sensor Tower, Çin’in Apple için en büyük gelir kaynağı olduğunu belirtti. Araştırma şirketine göre Çin’in Apple’a kazandırdığı gelir miktarı yılda 16.4 milyar dolar.

    iPhone oyunları

    Sensor Tower, ABD’nin Apple’a kazandırdığı miktarı yılda 15.4 milyar dolar olarak açıkladı. Bu gelirlerin büyük bir kısmı oyunlardan geliyor. Çin’in itiraz ettiği konu ise Apple’ın Çin yetkilileri tarafından henüz lisans almayan oyunları Çin App Store’a koyması ve onların indirilmesine izin vermesi.

    Apple, iOS için oyun geliştiren kişileri geçtiğimiz şubat ayında uyarmıştı. İlgili uyarı metninde şu iletiye yer verilmişti: “30 Haziran 2020 tarihine kadar lisans almalısınız. Lisans almayan oyunlar güncelleme alamayacak.”

    Çin App Store oyunları

    Güncelleme vermeyi durduran oyunlardan bir tanesi Electronic Arts tarafından piyasaya sürülen Star Wars: Galaxy of Heroes oldu. Bu oyunun kullanıcılarına bir uyarı mesajı gönderen Electronic Arts, oyun içi satım alımların durdurulduğunu ve bu oyunun güncelleme almayacağını söyledi.

    Çin için hazırlanan uygulama mağazasında yaklaşık 60 bin adet mobil oyun var. Bu mobil oyunlardan yaklaşık 45 bin tanesi lisans alabildi. Geçen sene ise sadece 1570 adet iPhone oyunu onay alabildi ve Çin’de yasal statüye ulaştı.

    Çin App Store

    Sonuç olarak Çin’in mobil oyunlar için hazırladığı kurallara uymayan binlerce iPhone oyunu mevcut. Çin’in bu yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. Anonim

      Bunlar bizden beter çıktı

    2. Teknoloji Dostu

      Çin dünyada en baskıcı rejimdir Kuzey Koreli dombili bunların yanında melek kalır

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz