Günlük hayatımızın büyük bir bölümünde bizlerle olan bilgisayarlar, yüzyılın en büyük icatlarından biri konumunda. Artık her şeyin dijitale taşındığı bu dönemde bilgisayarların görevi de artmaya başladı. Durum böyle olunca bu cihazların sağlığının potansiyel arızalara karşın belirli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor. Peki bilgisayar sağlığını kontrol etmek için kullanabilecek araçlar hangileri?
Bilgisayar sağlığını kontrol etmek için kullanılabilecek 5 araç
Performans İzleyicisi
Bilgisayarımın sağlığını kontrol etmek istiyorum, ancak üçüncü parti yazılımlara güvenemiyorum diyorsanız Performans İzleyicisi olarak bilinen Windows uygulamasını kullanabilirsiniz. Bilgisayardaki CPU ve bellek kullanımı gibi çeşitli etkinlikleri izleyerek kullanıcıya aktaran yazılım, sistem sağlığının kontrolü konusunda sıklıkla kullanılan araçlardan biri diyebiliriz.
Telefonunuzu bilgisayar olmadan nasıl yedeklersiniz?
ShiftDelete YouTube kanalında farklı içerikler ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bu videomuzda Mcdodo OTG dönüştürücülerini inceledik.CPU-Z
CPU-Z; RAM, anakart ve işlemci başta olmak üzere sistemde bulunan bileşenlerin özelliklerini ve son durumlarını kullanıcılara detaylı bir şekilde sunabilen bir araçtır. Sisteminiz hakkında bilmek istediğiniz çoğu şeyi gösteren yazılım, en popüler sistem izleme uygulamalarından biridir.
HWiNFO
Bilgisayar sağlığını kontrol etmeye yarayan araçlardan biri de HWiNFO. Bu yazılım, RAM boyutu, ekran kartı modeli ve işlemcinin hızı gibi cihazda bulunan bileşenlerin ve aygıtların analizini yaparak kullanıcıya detaylı bir rapor sunar. Öte yandan daha önce CPU-Z ve GPU-Z gibi yazılımları kullananlar varsa, HWiNFO’ya hiç de yabancılık çekmeyeceklerdir.
Güvenilirlik İzleyicisi
Windows Vista’dan itibaren tüm sürümlerde yerleşik olarak kullanıcılara sunulan Güvenilirlik İzleyicisi, bilgisayar geçmişini ve belirli zaman dilimlerinde meydana gelen olayları ve hataları zaman çizelgesi eşliğinde kullanıcılara gösterir. Öte yandan sistemin hataların meydana geldiği zamanlarda ne kadar kararlı olduğunu 1 ila 10 arasında değerlendirir.
Windows Güvenliği
Herhangi bir üçüncü parti bir uygulamaya gerek kalmadan Windows Güvenliği üzerinden sisteminizin sağlığı ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Windows Güvenliği, cihazınızın güvenli kalmasına yardımcı olmak için cihazınızda güvenlik sorunları olup olmadığı izleyip cihaz performansı ve sistem durumu sayfasında görüntülenen bir sistem durumu raporu oluşturur. Bu kapsamda sisteminizi depolama kapasitesi, pil ömrü, Windows zaman hizmeti ve uygulamalar ve yazılım olmak üzere dört kategoride değerlendirir.
Peki siz sisteminizin sağlığını hangi uygulamayla kontrol ediyorsunuz? Kullanmış olduğunuz yazılım listemizde var mı? Yoksa yorumlar kısmından ya da SDN Forum’da bizlere aktarabilirsiniz.
Windows defender bağlantısını açmak için yeni bir uygulama gerekiyor hatası veriyor neden olabilir?
malwarebytes kurup geri kaldırınca oluyor o hata çaresi format
Güvenilirlik izleyicisi güzelmiş.
Windows için yazılmış hiç bir antivirüs eskisi kadar başarılı değil.
oyun video izle kapat.
güvenli ortam için herhangi bir linux dağıtımı daha doğru tercih olacaktır.
clean my mac kullaniyorum dostum
Admin macOS içinde bu tarz bir içerik yazarsan güzel olur.
Bunlarla sağlık doğru dürüst anlaşılmaz bir sürü test vayapilmasi gerek self test vb.. + antivuruslere gerek olduğunu düşünmüyorum 13 yıldır laptopa vurus gitmedi antivurus yok enayi gibi oltaya gelmiyorum bütün uygulamalarım Cracklı ve oyunlarimda mod var ama vurus hiç görmedim arada tek seferlik tarama programı yapıyorum Windows 11 kullanıyorum + defender kökünden sildim defender bile yok pc canavar gibi
deneme
Teşekkürler SDN. Emeğinize sağlık