X38 İle CrossFire
Intel ve şimdilerde AMD’ye ait olan ATI CrossFire teknolojisini bir arada gördüğümüz X38 yongasını kullanan anakart, bu şekilde özelliklerine DDR3 bellek desteğini de eklemiş. Teorik olarak 1333 MHz DDR3 bellekleri çalıştırabilen P5E3 Deluxe, bazı bellek modüllerinde sorun yaşayabiliyor. Hâliyle teknoloji nispeten yeni olduğu için zamanla giderilen sorunlar bunlar, diyerek işlemci desteğinden bahsedelim. Şu ana kadar çıkmış tüm Core serisi işlemcileri destekleyen anakart yeni gelen 45 nanometre üretim teknolojisine sahip işlemcilere de destek veriyor.
İzleyin
Ürünle ilgili bileşenleri ayrıntılı olarak görmek için galerimizi izleyin.
Enerji Tasarrufu Önemlidir
Asus’un, ürün hakkında yaptığı en önemli vurgulardan bir tanesi de kısaca EPU ismini verdikleri yonga (Energy Processing Unit). Anakartın üzerindeki küçük bir yonga sayesinde, işlemcinin boş vakitlerini harıl harıl çalışarak değil, biraz istirahat ederek geçirmesi sağlanıyor. Bu şekilde yüksek miktarlarda enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Ayrıca anakart üzerinde yüksek verimlilikli 8 evreli bir güç sistemi mevcut. Bu sayede işlemci hem doğru hem de verimli şekilde besleniyor.
Her Yer Bakır
Bakır ısı borusu ve ısı dağıtıcıların gücünü sonuna kadar kullanan Asus, anakart üzerinde, özellikçe işlemci tarafını nakış gibi işleyerek güç çevirici bileşenlerle kuzey köprüsü ve güney köprüsü yongalarının iyi şekilde soğutulmasını sağlamış. Tabii bu soğutma için biraz fan kuvvetine de ihtiyacınız var.
Anakarta tümleşik kablosuz ağ özelliği 802.11n standardının şu an taslak halindeki biçimine göre üretilmiş bir teknolojiye sahip. Ayrıca böyle bir bileşene para vermek istemeyen ama ihtiyaç hisseden kullanıcılar için önemli bir artı.
Daha da Fazla Özellik
Anakartta bir de yerleşik işletim sistemi mevcut. Bu işletim sistemiyle kolayca internette gezinebiliyor, Skype kullanabiliyorsunuz. Bu özellikle ilgili videomuzu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. Burada sadece anlatmanın bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. ShiftDelete.Net olarak Asus’un P5E3 Deluxe ürününü, sistemini sağlam ve gelişmiş bir temele oturtmak isteyen her kullanıcıya öneriyoruz. Tabii bunca gelişmiş özelliği çok ekonomik bir fiyata edinemeyeceğinizi de hatırlatmak isteriz.
Asus P5E3 Deluxe
Anakart
Soket Uyumluluğu: Intel LGA 775
Yonga: Intel X38 / ICH9R
Güç Gereksinimi: 24 iğneli ATX bağlantısı, işlemci için 8 iğneli bağlantı.
Bellek: 4 tane DDR3 yuvası
İç Bağlantılar: 3x PCIe 16x, 2x PCIe 1x, 2x PCI, 4x USB, FireWire, IDE, 6x SATA,
Dış Bağlantılar: PS/2 Klavye , 6x USB, 1x FireWire, 2x eSATA 6x 3,5 mm ses bağlantısı, optik ve eşeksenli dijital ses çıkışı, 2x Gigabit LAN
Ek Özellik: Yerleşik 802.11n Draft kablosuz ağ
Bilgi için: Asus Türkiye
SDN – http://shiftdelete.net
Yahu inceleme boylemi yapılır ? Ãœreticinin sitesinden bilgileri al birkaç yabancı siteden haber oku yaz bi inceleme. Bu kusura bakmayın ama sizden cacık olmaz.
– – – –
Editör: Evet haklısınız, hepsi alıntı, çalıntı ve çeviri. Ãœrün de aslında bize gelmedi, günlerce test sisteminde çalıştırmadık. Fotoğraflar ise fotoşopla logoları silinmiş ecnebi sitelerinin fotoları. Hatta iki-üç tanesi için de Asus’un görsellerini kullandık.
Hatta aynı gün içinde bir de ExpressGate videosu yayınladık. O da aslında ecnebi site videosu üzerine dublajdan ibaretti.
Rencide olmayın diye yoğurt getirmiyoruz.Başka sorunlarınız varsa, yardımcı olabiliriz.
kardeşim beğenmediysen bu kadar kabamı olmalımısın iyisini getir bizde izleyelim
bu anakart türkiyede yoktur muhtemelen.. peki muadili bir anakart var mı? markasının asus olması önemli değil.özellikleri aynı olmasa da yakın olan??…
Eğer o kadar kolaysa git kendin test et yorum getir ve tavsiyede bulun. Dediğin gibi yapmış olsalar bile ortada yinede bir emek söz konusu olur değil mi ? Bahsi geçen yukarıdaki yazının türkçe çevirisi bile bir maharet işidir….