Her yıl bilişim sektöründe yapılan araştırmalar hem sektörün o zamana kadarki fotoğrafını çekiyor hem de geleceğe bir projeksiyon oluyor. Bu açıdan yapılan araştırmaların oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bilişim 500 Araştırması da bu araştırmalardan biri. Söz konusu araştırma her yıl gelen başvurular ışığında gerçekleştirdiği öngörülerini paylaşıyor.
Huawei uygulama mağazasının ismi belli oldu!
Huawei, kendi işletim sistemini geliştireceğini açıklamıştı. Play Store yerine kullanılacak Huawei uygulama mağazası için gözleri Aptoide'e çevrildi.Bilişim 500 Araştırması sonuçları açıklandı
2019 yılına ait araştırmada 2018 yılı verilerini yorumlayan Bilişim 500 Araştırması’nda dikkat çekici sonuçlar yer alıyor. Binden fazla bilişim şirketinden gelen verilere göre, bilişim sektörü adeta yazılımda büyüyor. Araştırma, en yüksek büyüme oranının Türk Lirası bazında yüzde 317 olduğunu da ortaya koyuyor. Bu oran Amerikan Dolar bazında ise yüzde 216 olarak karşımıza çıkıyor. Dolar bazında yüzde 100 ve üzerinde büyüme gösteren şirketlerin hepsi yazılım çözümü satan ya da geliştiren şirketler. Bu da bilişim sektöründe yazılımın gücünü somut olarak ortaya koyuyor.
Gelen verilere göre geçen yıl şirketlerin yüzde 65’inin gelirleri TL bazında artış yaşadı. Gelirleri artan şirketlerin Türk Lirası bazında ortalama büyümesi ise yüzde 40 olarak gerçekleşti.
Araştırmada toplamda yüzde 100 ve daha fazla büyüme gösteren 24 şirket olduğu açıklandı. Büyüme oranı yüzde 50 ve yüzde 99 arasında olan şirket sayısı ise 53. Aynı verilere Dolar bazında baktığımızda şirketlerin sadece yüzde 27’sinin gelirlerinin büyüdüğünü görüyoruz. Verilerini paylaşan şirketlerin yüzde 35’lik bir kısmında ise gelir azalması yaşandı. Gelirlerdeki ortalama daralma yüzde 21 iken, en yüksek daralma ise yüzde 89 oranında kaydedildi.
Bilişim 500 Araştırması sonuçları bu yıl temmuz ayında düzenlenecek törenle açıklanacak. Ayrıca törende 20’inci yıla özel olarak, Bilişim 500 PLUS bölümü kapsamında 20 yıldır araştırmaya bilgi vermiş şirketler arasından bir firma uzun yıllardır her türlü koşulda sektördeki konumunu devam ettirmesinden dolayı ödüllendirilecek.
Türkiye güçlü bir ülke olmak istiyorsa kendi teknolojisini(işlemci ve diger) ve kendi yazılımını geliştirmek zorunda yoksa hayal kurmayın 2023 de süpergüç olucaz falan filan boş sallamakdan başka bi işe yaramaz önce teknolojide kazanmalısın artık savaşlar teknoloji savaşı anla bunu türk halkı Türkiye Cümhuriyyeti yoksa sizin ki sadece hayal olarak kalır