Teknoloji Haberleri

    Bill Gates CEO’luğa Geri mi Dönüyor?

    Tarihinin önemli dönemlerinden birini yaşayan teknoloji devi Microsoft’ta tüm gözler yeni CEO arayışlarına odaklanmış durumda. Steve Ballmer’ın 12 ay içinde emekli olacağını açıklamasından sonra, şirketin yeni CEO arayışlarına başladığı yönündeki haberler merakları giderek artırıyor.

    Ballmer 12 Ay İçinde Emekli Oluyor

    Şirketin tepe yöneticiliğine içeriden ya da dışarıdan bir isim getirilebileceği konuşulurken, yaşanan ilginç gelişmelerden biri de teknoloji dünyasının efsane ismi, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in görevine geri dönmesi yönündeki çağrılar oldu.

             

    2000 yılında görevi Steve Ballmer’a bırakan Gates, uzun yıllardır eşi Melinda Gates ile birlikte kurdukları Gates Vakfı çatısı altında hayır işleri ile uğraşıyor. Önceki açıklamalarında Microsoft’ta tam zamanlı bir görevde çalışmayı düşünmediğini defalarca belirtmesine rağmen CEO arayışlarında adı ön plana çıkan Gates’in görev için en uygun aday olduğunu düşünenler var.

    Ballmer’ın Kararı Sürpriz Değil

    Bu görüşü açıkça dillendiren kişi ise bulut bilişim şirketi salesforce.com’un CEO’su Marc BenioffBenioff’a göre Ballmersonrası en uygun CEO adayı Gates’ten başkası değil.

    Konu hakkında CNet’e konuşan Benioff, vizyoner yetenekleri ile şirketi ileri taşıyabilecek Gates’ten başka aday bulunmadığını belirtti. Geçici bir süreliğine vakıf işlerini eşine devrederek, bir sonraki tepe yöneticisi belirlenene kadar Bill Gates’in göreve gelmesinin yararlı olacağını da sözlerine ekledi.

    :: Bill Gates’in Microsoft CEO’luğuna tekrar döneceğini düşünüyor musunuz?   

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    23 Yorum

    1. SDN Okuru

      VE YÜKSELİŞE GEÇTİ MİCROSOFT o_O , ^_^ . Beyler Apple devri kapanacak.

    2. SDN Okuru

      gates gelsin herşey düzelir

    3. SDN Okuru

      Yeni hiç mi lider yönetici yetişemiyor bill gates de steve jobs gibi ölse şirket batacak mı

    4. SDN Okuru

      Gates olsun Xbox One bile satmaya başlar. Ballmer’ı hiç sevmiyordum zaten.Bill Gates sahaya üçlü çektir taraftara

    5. SDN Okuru

      S.Jobs gibi kötü duruma düşen şirketini geri dönüp kurtaracağını sanmıyorum. Dönmez ama dönse de çok şey değişmez bence.

    6. MyNickname

      Keşke Gates olsa ama geri döneceğini sanmıyorum isteyerek ceo’luğu bırakmıştı zaten

    7. SDN Okuru

      bill Gates bu yaştan sonra geri geleceğini hiç sanmam. adam kendini öbür dünyaya hazırlıyor.

    8. SDN Okuru

      Geri dön bill emmi 😀

    9. SDN Okuru

      Bill Gates glmesin… adam piyasayi süpürür… sonra yine rekabetsiz ortama doneriz…:-)

    10. SDN Okuru

      keşkeeee ama imkansız 😀

    11. SDN Okuru

      Eric Schmidt gelsin google’a çağ atlattı adam Google’dan Transfer edsinler.

    12. Ultrayer6

      Mahkeme kararı yok muydu yahu ben mi yanlış biliyorum? Adamlar tekelci politika izlediği için ceza yemişti, Microsoft’un bölünme kararı alınmıştı sonra karar iptal edilip Bill görevden alınmış, o da yerini Ballmer’a bırakmıştı.

    13. bilgehanl.03

      Bill Gates yeniden başa geçerse, Microsoft için işler daha iyi olur bence

    14. Ben Kenobi

      Fatih Terim gibi adam.
      Gelirse Microsoft’u kurtarır ve umarım Steve Ballmer’ın Windows 8 ile getirdiği tüm politikalar ve ıvır zıvırları tamamen çöpe atar.
      Bu saçma kararlar ve teknik olarak düşük kaliteli çalışmalar yüzünden Office ve Visual Studio gibi ortamlar da etkilendi.
      Kökten değişiklik lazım ve bunu şu anda işler o kadar kötüleşmemişken yapabilme cesareti ve gücüne sahip tek kişi.

      Ballmer hala yenilgiyi kabul etmiyor, en pişman olduğum şey Vista’ydı dedi, Windows 8 idi diyemedi.

    15. marancı

      Yoksa Ballmer ı Bill mi yollayın dedi

    16. Nemre

      Hala yaşını başını almış Gates!e umut bağlıyorlar, Gates öldükten sonra kimi çağıracaklar, ruhunu mu ?

    17. dgarkn

      Microsoftta bir sürü parlak mühendis var. Gates’e ihtiyaçları yok ancak Gates sonuçta markalaşmış biri gelirse çok büyük reklam yaparlar

    18. dgarkn
      Alıntı Ultrayer6 Nickli Üyeden Alıntı
      Mesajı göster
      Mahkeme kararı yok muydu yahu ben mi yanlış biliyorum? Adamlar tekelci politika izlediği için ceza yemişti, Microsoft’un bölünme kararı alınmıştı sonra karar iptal edilip Bill görevden alınmış, o da yerini Ballmer’a bırakmıştı.

      kahkaha attım

    19. SDN Okuru

      zenginin malı fakirin çenesini yorarmış.
      banane bill’den diğerlerinden.

      no windows no gates no bills 😀
      free software!

    Diğer yorumları gör (22) Yorum Yap

    Yorum Yaz