Reklam

Bimeks Satılıyor mu?

20
Reklam

İlk denemesinde Türkiye’de beklediğini bulamayan ve İzmir’de açtığı ilk mağazadan sonra sadece bir tane mağaza açabilen Best Buy, Türkiye’ye geri dönmenin planlarını yapıyor. Dünyanın en büyük teknoloji marketler zinciri olarak gösterilen Best Buy’ın hedefinin Bimeks’in tamamını almak olduğu bildirilirken Bimeks’in bayi yapısı bu süreci uzatacağa benziyor.

Dönüşü muhteşem olacak

Reklam

İlk denemesinde iki mağazasını Teknosa’ya devrederek ülkemizden çekilen Best Buy, Bimeks’in 126 mağazasını da alırsa Türkiye’de ikinci sıraya yerleşecek. Bimeks tarafı Best Buy ile görüşmeleri olduğunu kabul etmese de önümüzdeki günler oldukça hareketli geçeceğe benziyor.

16:00 – Güncelleme

Bu söylentiler üzerine Kamuyu Aydınlatma Platformuna bir açıklama yapan Bimeks şu bilgileri aktardı:

“Yatırımcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda 08 Mayıs 2014 tarihinde basında Şirketimiz hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur. Şirketimizin haberde adı geçen şirket ile herhangi bir satış görüşmesi gerçekleşmemiştir. Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş., son 6 ay içerisinde sektördeki rakiplerinden 1 tanesini satın ve 1 tanesinin de varlıklarını devir almıştır. Şirketimiz 2014 senesi içerisinde 4’ü yeni şehirlerde olmak üzere toplam 33 adet yeni mağaza açmış olup sektördeki yatırımlarına devam edecektir.”

:: Best Buy farklı bir şekilde Türkiye’de tekrar şansını dener mi?

20 Yorum

  1. gelse ne olacak teknosadan vatan dan media marktan dahamı ucuz mal satacak….elektronik cihazların aşşağı yukarı türkiyedeki fiyatları belli…

  2. Bimeks darty ve electroworld’ü de satın almıştı bence best buy sadece darty ya da electroworld kısmını satın alabilir

  3. Bimeksten Biri olarak yazıyorum Haber gerçek değil ama Best Buy Firmasını önümüzdeki 5 Yıl içinde almayı planlıyoruz 🙂

  4. ZİYARETÇİ 08.05.2014 13:09 gelse ne olacak teknosadan vatan dan media marktan dahamı ucuz mal satacak….elektronik cihazların aşşağı yukarı türkiyedeki fiyatları belli….. evet inanamassın ama gerçek.
    hem aşağı satacak hem de kaliteli olacak.

  5. Bi elektronik ürün alırken fiyat araştırması yaptığımda en ucuz yukarda Allah var hep vatan bilgisayar çıktı. Ve hep vatandan aldım. Aciyorlar 200 metre kare mağaza istediğin urun yok ne anladım bu işten

  6. Ürün fiyatlarını düşük yapmayacaksa gelmesine gerek yok. Zaten hepsi aynı ürünleri aynı fiyattan satıyor, bir tane daha gerekli değil.

  7. Bimeks rakiplerini birer birer satın alırken bir gerçeği unuttu. Aldığı rakipler kar açıklamayan zarar eden firmalardı. Bimekste zaten çok büyük bir firma değildi. Electro World’ü satın almadan önce Electro World’ün daha az mağazası olmasına rağmen satış ciroları Electro World kadardı. Peş peşe gelen bu iki satın alma firmayı zora soktu. Mağazalarına eskisi kadar ürün çekememeye başladılar ve yılın ilk çeyreğinde zarar ettiler. Oysaki hedef çok büyüktü . Uzatmayalım Bimeks büyük yatırım yaptı ve mağazalarını oturtmaya çalışıyor. Kısa vadede pes edip bırakacaklarını sanmıyorum. Dipnot : Bimeks olurda satılırsa alan firmaya allah kolaylık versin.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version