Binance şimdi de NFT piyasasına el atıyor

1

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, 2020 yılından itibaren önemli atılımlar yaptı. Son olarak Tesla, Microsoft, Apple gibi firmaların hisse alım satımlarını yapmaya başlayan Binance, şimdi de kendi NFT pazarını kuruyor.

Binance NFT nedir, ne zaman devreye girecek?

Binance NFT pazarıyla, özellikle sanatçılara destek olmak istiyor. Platformun amacı, dünyada eşi benzeri olmayan sanat eserlerini NFT varlıklara dönüştürmek. Sanatçılarla büyük ortaklıklara gitmek isteyen platform, yeni özelliğini kendi sitesinden duyurdu.

Binance’den şaşırtan karar: TL’yi kaldırdı

Sanatçıların kendi eserlerini NFT token haline getirebileceği platform, Haziran ayında devreye girecek. Binance’in NFT projesi başkanı Helen Hai ise yaptığı açıklamada: “Amacımız, Binance blockchain altyapısı ve topluluğu tarafından desteklenen en hızlı ve en ucuz çözümlerden yararlanarak, dünyanın en büyük NFT ticaret platformunu en iyi para basma, satın alma ve takas deneyimini sağlamaktır” dedi.

binance nft, nft pazarı, nft nedir, nft token
Binance NFT pazarı, Haziran ayında devreye girecek

Kripto para borsası, nft.binance.com adlı yeni açtığı site üzerinde platformu duyurdu. Sitede yer alan “abone ol” kısmına e-mail adresinizi girerek, bu yeni NFT pazarı hakkında gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Yine sanatçılar için de söz konusu sitede özel bir başvuru bölümü yer aldı. Bu başvuru bölümünden Binance ile ile iletişime geçen sanatçılara Binance süreçle ilgili bilgiler verecek.

NFT token nedir, nasıl çalışıyor?

NFT tokenler kripto teknolojisi temeliyle oluşturuluyor. Ancak NFT diğer kripto varlıklar gibi para karşılığı olan bir birim değil. NFT token, bir sanat eseri, bazen bir tweet, bazen de Saba Tümer’in kahkahası için kullanıldı. Ancak burada kullanıldığı eserin ya da nesnenin tekliği üzerinden bir kriptolu kanıt olarak karşımıza çıkıyor.

Dünyada ilk: Saba Tümer kahkahasını NFT olarak sattı

Bu kriptolu sertifikaya sahip olan kişi ise aynı zamanda eserin dijital varlığına da sahip oluyor. Sanat eserleri için ise kişi eseri NFT olarak satın alsa bile her NFT devrinde sanatçı bu eserden belirli bir pay almaya devam ediyor.

Tıpkı kripto paralar gibi blockchain (blok zinciri) teknolojisi üzerine kurulması NFT tokenlere benzersiz olma özelliği kazandırıyor. Bu değiştirilemez tokenlerin blockchain temelli olmasının bir diğer avantajı ise aracıları ve yüksek komisyon ücretlerini gereksiz kılması.

NFT tokenler ilk olarak Ethereum tabanlı olarak geliştirildi. Bu yüzden de ödemelerde Ethereum üzerinden yapılıyor. Tabii ki bunun nedeni, Ethereum tabanlı NFT en çok kullanılan değiştirilemez token olması. Ancak başka kripto paraların da NFT tokenleri piyasaya giriş yaptı.

1 Yorum

  1. Dünyanın sonunu merak ediyorum kripto paraya eyvallahım ve onu mantıksız bulmuyorum ama bir şeylerin cılkını çıkarıyoruz biz insanoğlu. örnek dünyayı mahvedip marsta kalıcı bir yaşam yaşayabileceğimizi umut ediyoruz(aslında para ve popülarite kazanmak için yapılan bir reklam biçimidir),
    Bunlar yerinde saymaktır. kripto para iyi bir icat olabilir ama nft yerinde saymaktır. aynı şekilde uzayı araştırmak marsta geçmişte hayat var mıydı diye araştırmak veya yer altında ne-hangi maddeler olabilir diye araştırmak gelişmedir ama marsa insan götürüyoruz orda gelecekte yaşayacağız demek milleti aptal yerine koymaktır ve yerinde saymaktır
    Mars konusunda saçmalıyorsun diyenlere youtube açın ve neden marsta yaşayamayız diye aratın bol yerli yabancı video bulursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version