Kripto para borsası Binance’ta yeni dönem başlıyor. Şirket 9 Eylül’de Brian Shroder‘ı yeni CEO olarak duyurdu. Bu hareketin, CEO Brian Brooks‘un geçen ay istifasının ardından şirkete istikrar katacağı belirtiliyor. Yeni CEO çoktan işine başladı ve şirketin planlarına odaklanmış durumda.
Yeni CEO Brian Shroder, şirketin hukuk, insan kaynakları, ürün ve teknoloji alanlarını yönetecek
Binance için getirilen yeni CEO Brian Shroder daha önce Ant Group ve Uber Technologies‘te yönetici olarak görev yapmıştı. Shroder şimdi Binance.US için strateji, yürütme, kaynak yaratma, iş ve kurumsal denetlemenin yanı sıra hukuk, insan kaynakları, ürün ve teknoloji işlevleri de dahil olmak üzere birçok görevi yerine getirecek.
Shroder şirket açıklamasında, “Halka arz yolculuğumuza başlarken heyecan verici hikayemizi daha geniş yatırım topluluğuyla paylaşmayı dört gözle bekliyorum” dedi.
Binance.US, dünyanın en büyük kripto borsası Binance Holdings ile aynı adı paylaşıyor. 2019 yılında Binance.US yönetim kurulu başkanlığında Changpeng Zhao bulunuyordu. Zhao ayrıca, platformun kara para aklama ve vergi kaçakçılığına yardımcı olup olmadığını belirlemek için ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma altında olan Binance Holdings’in CEO’su olarak görev yapıyor.
Temmuz ayında yayınlanan bir CoinDesk raporuna göre, birkaç ülke Binance hakkında kendi soruşturmalarını yürütüyor. Bu sırada şirketin süreçlerini değiştirmesi veya bu ülkelerdeki faaliyetlerini durdurması gerekli. Binance’ın iş yapmaya yetkili olmadığı konusunda şikayetçi olan ülkeler arasında İngiltere, Japonya, Tayland ve Güney Afrika bulunmakta.
Zhao ayrıca, Binance.US’in yakında bağış toplama sürecini kapatacağını ve sonunda rakibi Coinbase ile daha iyi rekabet edebilmek için halka açılacağını söyledi.
Binance.US’in yeni CEO‘su Brian Shroder, Bloomberg’den gelen bir soruya, “Mevcut rotamıza dayanarak, önümüzdeki iki ila üç yıl içinde son derece başarılı bir halka arz gerçekleştirebileceğimize inanıyorum” cevabını verdi.
Ayrıca Binance, sisteme tüm kullanıcılar için 2 adımlı doğrulama şartı entegre etti. Müşterinizi tanıyın (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) entegre edilen iki özellik olarak karşımıza çıkıyor.