Porsche’nin ilk elektrikli otomobili Taycan çıktığı ilk günden bu yana başarısını sürdürüyor. Güçlü elektrik motoru, büyük bataryası ile iddialı olan model, tasarımıyla da oldukça etkileyici. Elektrikli otomobil, şimdi ise bu başarısını çok kısa sürede oldukça uzun bir yolu tamamlayarak kanıtlamış oldu.
Porsche Taycan ile 24 saatte 14 ülke
What Car? isimli derginin yaptığı çalışma sonrasında Porsche Taycan kırılması oldukça güç bir rekora imza attı. Porsche Taycan ile 24 saat içerisinde 14 ülke ziyaret edilirken elektrikli otomobil ile bir gün içerisinde en çok ülkeye gitme rekoru kırıldı. Bu sürüş noter huzurunda gerçekleştirilmediği için ise doğrulanmış değil.
Zengin aile oyuncağı: Porsche Taycan 4 Cross Turismo
Dudak uçuklatan fiyatı ve performansıyla dikkat çeken yeni Porsche Taycan 4 Cross Turismo modelini sizler için inceledik.14 ülke gezerek testi yapan sürücülerin bir beklentilerini aşan Porsche Taycan, elektrikli otomobillerin benimsenmesi konusunda da önemli bir rol üstlenmiş oldu. Başlangıçta her şey mükemmel giderse 13 ülke gezilebileceğini hesaplayan gazeteciler, 14 ülke sınırları içine girerek kendi beklentilerini bile aştı.
Tahmin edildiği üzere rekor Avrupa’da gerçekleşti. Hem elektrikli şarj istasyonu altyapısı hem de ülkelerin birbirlerine yakın oluşu bu rekoru mümkün kıldı. Hollanda‘da başlayan yolculuk; Belçika, Lüksemburg, Fransa, Almanya, İsviçre, Lihtenştayn, İtalya, Avusturya, Slovenya, Macaristan, Bosna Hersek ve Sırbistan’a kadar uzandı.
Porsche Taycan ile birlikte bir gün boyunca toplamda 1.930 kilometre yol kat edildi. Tüm yolu ortalama 80.3 km/s hız ile tamamlayan gazeteciler, yolculukları boyunca bataryayı doldurmak için 7 kez durduklarını ifade ediyorlar. Şarj için ise 350 kW’lik yüksek hızlı şarj ünitelerinin bu süreçte büyük yardımcı olduğunu tahmin ediyoruz.
Bu sürüş ile birlikte aslında Avrupa’nın elektrikli otomobillere ne kadar hazır olduğunun da test edildiğini söyleyebiliriz. Her ne kadar 24 saatte 2 bin kilometreye yakın bir yol yapılmış olsa da teste katılan sürücüler daha fazla şarj istasyonunun olması gerektiğini ifade ediyor.
İlerleyen dönemde tüm dünya genelinde şarj istasyonlarının sayısının hızla artacağı öngörülüyor. Böylelikle elektrikli otomobile geçiş süreci de hızlanacaktır. Peki siz elektrikli otomobiller hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
pahalılar onu biliyorum
Yani ben anlamıyorum; fosil yakıtlar çıkarmayan(kömür vb. Hariç) bir ülkeyiz, böyle bir ülke olmamamıza rağmen gidip elektirikli araçlarda vergi artırımı yapıyoruz. Yatırım desen belli belirsiz, evet togg geliyor ama kimse kusura bakmasın eğer bu altyapı, vergiler ve togg’ un 1 milyon tl’yi aşan fiyatı böyle olursa, ya üretilmesin.(bence bir ulkede bir sey yapiliyorsa once o ulke insanına gore olacak) ya da uretilen togg avrupaya, dunyaya direk satilsin. Turkiye’de satisa sunulmasın. Son olarak bu ulkenin batmasini beklemeyin cunku coktan batti, acilen cikarmak icin yardim gerekli.
Vergi artırımı demişsiniz ama geçenlerde elektrikli araç vergisi düşürüldü, herhaldehaberiniz yok. Sıfır vergi, hatta teşvik olmalı ama elde araba bollaştığı zaman. Olmayan arabaya ne teşviki verilecek. Ülke battı demişsin de kusura bakma batan ülkede arabalar evler nasılsa hala yok satıyor. Beğenmeyenleri kimse zorla tutmuyor.
Kesinlikle geçmeyi düşünmüyorum
Neden petrol istasyonun mu var senin yoksa?
Megane 2 kaç ülke gezebilir 24 saat’te? Elektrikli kısa mesafe için ideal ama uzun yolda dizel şart
eğer türk pasaportu varsa önce vize alması alması lazım yoksa Türkiye’den çıkamaz. 🙂
Petrol bağımlılığını sona erdirmek istiyorsak biran önce benzin ve dizel araçların satışı planlı olarak sona erdirilmeli
Elektrikli araç tamam eyvallah ama 1 menzil düşük 2 sarz olayı uzun 3 olur olmadık yerde bitse kaldın dağda iade 4 benzin mazot gibi performans beklenemez 5 bı Karadeniz veya doğu türü yapacam desen 1 günlük yolu 2 günde gidersin acil durumlar için elverişli değil