Madenciliğin sonu geliyor: Son iki milyon Bitcoin kaldı!

2

İlk ve en büyük kripto para birimi ağı olan Bitcoin (BTC), 1 Nisan Cuma günü itibariyle madenciliği tamamladığı seviyeye ulaştı ve dolaşıma 19 milyon Bitcoin ekledi. İlk ortaya çıkışından 13 yıl sonra tüm Bitcoin’in yüzde 90’ından fazlası artık dolaşımda yer alıyor. Bitcoin miktarının 21 milyondan fazla olmayacağı düşüncesine göre bu durum oldukça önemli bir yere sahip.

Bitcoin’deki yükseliş piyasaya yaradı: Popüler kripto para birimi rekor kırdı

Bitcoin topluluğu, kutlamalar için erken davrandı

SBI Crypto tarafından çıkarılan 730002 bloğunda, 19 milyonuncu Bitcoin dolaşıma girdi. SBI Crypto, işlem ücretleri ve blok ödülleri sorunu için yaklaşık 293 bin dolar olan 6.32 BTC yaptı. Sonuç olarak ise Bitcoin topluluğu, bu dönüm noktasını kutlamak için hızlı davrandı.

https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/04/Bitcoin-icin-donum-noktasi-Hedefe-2-milyon-Bitcoin-kaldi.jpg

Bitcoin madencilerinden birinin CEO’su olan Kjetil Hove Pettersen, “Benim için sadece iki milyon Bitcoin -toplamın yüzde 10’undan azı- kaldı.” dedi. Devamında ise, “Bu ilk bakışta küçük bir rakam gibi görünebilir, ancak en iyi madencilik günlerinin hala önümüzde olduğuna inanıyorum.” sözlerini söyledi.

Bitcoin ağının yaratıcısı Satoshi Nakamoto, kripto paranın maksimum arzını yalnızca 21 milyon BTC ile sınırladı. Bununla birlikte, çeşitli raporlar, toplam arzın 21 milyon miktarından biraz az olduğunu iddia etti. Bitcoin çiçek madenciliği şirketi Bitcoin Bloem‘in kurucusu Bert de Groot, şunları söyledi: “Bugün çıkarılan 19 milyonuncu Bitcoin tarihi bir ana işaret ediyor.”

Groot, “Minnettarlığımızı göstermek için çiçek gönderebilmeyi dilerdik.” diyerek de espri yaptı. Sonucunda ise Satoshi Nakamoto’nun ne kadar önemli olduğunu anlamamızı sağladığını vurgulayan bir sonuç çıkardı.

18.500.000 milyonuncu Bitcoin, blok başına 6.25 Bitcoin olması bakımından Eylül 2020’de çıkarıldı. Bir sonraki yarılanma ise, 2024 için planlanıyor. Bunun yanı sıra 19 milyoncu Bitcoin madenciliği, Bitcoin’in kıtlığına da dikkat çekiyor. İnsan Hakları Vakfı baş strateji sorumlusu Alex Gladstein, dünyanın Bitcoin’i erken benimsediğini ve bundan dolayı kıtlığın daha belirgin olduğunu söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version