Bitkilerin, etrafında gelişen olayları hissedip hissedemedikleri hep tartışma konusu olmuştur. Yapılan yeni araştırmalar hayvanlardaki bilinç reaksiyonlarının benzerinin bitkiler de olduğunu gösteriyor. Bitkiler saldırıyı hissettiklerinde, savunma sıvılarını salgılayarak kendilerini koruma altına alıyorlar.
Ahtapotlar RNA’larını düzenleyebiliyor
Hisseden bitkiler
Önceki birçok araştırma bitkilerin müzik de dahil olmak üzere akustik enerjiye nasıl tepki verdiğini öğrenmeye yönelikti. Missouri Üniversitesi araştırmacıları ise bitkilerin üzerine tırtıllar bırakarak, bitkilerin savunma mekanizmalarını incelediler. Tırtıl seslerini duyan bitkiler, hardal yağı salgılayarak onları uzaklaştırmaya çalıştı.
Başka seslere karşı bu mekanizmanın duyarlılığını test eden araştırmacılar, bitkileri rüzgar sesine maruz bıraktı. Ancak bitkiler bu sefer savunma yeteneklerini boşa harcamayarak hardal yağı salgılamadı. Yani çevresinde tüm olan biten
Savunmacı bitkiler
Araştırmacılar, bitkiler tarafından titreşimlerin algılanmasının ardındaki mekanizmaya odaklanacak ve sinyallerin hangi kısımlarının önemli olduğunu ve bitkilerin tehlikelere karşı koruyucu tepkiler yaratmak için birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu öğrenmeye çalışacak.
:: Bitkilerin hisleri olması sizce biraz korkutucu değil mi?
Ne alaka icerik mi bitti
Paragrafın ortasında başka bit başlık var ve diğer paragraf yarım kalmış sayın SDN
Hissetsin veya hissetmesin. Şahsen ne hissettikleri umurumda değil. Biz insan ırkı olarak bilinçli olmamız sayesinde gezegenimizde yaşayan her canlıyı katletme ayrıcalığına sahibiz. Eğer her şeye duyar kasarsanız paranoyak olursunuz. Bırakın veganlığı/vejetaryenliği özgürce yiyin yemeklerinizi, katledin hayvanları, kopartın bitkileri. Bunu insan ırkı olarak biz yapmasak bile evren bir süre sonra bizim için yapacaktır. Unutmayın her şeyin bir sonu vardır, galaksilerin bile. O yüzden Carpe Diem.
Acaba et yediğimizde hayvan bunu hissediyor mu?