İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

Black Ops 7 Steam’de dibi gördü!

Black Ops 7 Steam lansmanı kötü başladı. Oyun, 100 bin eş zamanlı oyuncu barajını geçemeyerek en kötü çıkışlarından birini yaptı.

Mert Dolay

okunma

Black Ops 7 Steam’de dibi gördü!

Call of Duty serisinin son oyunu, Black Ops 7 Steam platformunda beklenen ilgiyi görmedi. Oyun, SteamDB verilerine göre lansman döneminde 100.000 eş zamanlı oyuncu barajını aşamayarak franchise tarihindeki en kötü Steam çıkışlarından birini gerçekleştirdi.

Black Ops 7 Steam oyuncu sayıları neden düşük?

Oyunun lansman sonrası ilk Cuma akşamı, yani en yoğun oyun saatlerinde bile rakamlar yetersiz kaldı. SteamDB verileri, oyunun 100 bin eş zamanlı oyuncuya ulaşamadığını doğruladı. Buna karşılık, rakip oyunlardan Battlefield 6’nın 24 saatlik zirvesi 271.000 oyuncuyken, ARC Raiders ise yaklaşık 421.000 oyuncuya ulaştı.

Steam tek gösterge değil

Elbette, SteamDB verileri bir oyunun genel popülaritesini ölçmek için tek başına yeterli bir ölçüt değil. Black Ops 7, PC oyuncuları için Activision’ın kendi platformu olan Battle.net üzerinde de mevcut. Ayrıca, sayısız Xbox ve PlayStation 5 oyuncusunun da konsollarında oyunu oynadığını unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, toplam oyuncu sayısı Steam rakamlarından çok daha yüksek olabilir.

Yapay zeka ve diğer tartışmalar

Bu yılki Call of Duty’ye olan ilginin azalmasının bir nedeni de yapay zeka kullanımıyla ilgili şikayetler. Oyuncuların bir zamanlar gurur duyduğu “Calling Cards” artık yapay zeka tarafından üretilen görseller kullanıyor ve bu durum bazı oyuncuları oyundan tamamen soğuttu. Bununla birlikte, tek oyunculu modda oyunun duraklatılamaması gibi bazı tasarım tercihleri de eleştiri topladı.

Peki, Black Ops 7’nin Steam performansı hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.