Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    Blackberry telefon üretmeyi bırakıyor!

    Birkaç yıl önce sahip olduğu güvenliği, tasarımı ve iş odaklı yapısıyla telefon piyasasında kendine iyi bir yer edinen Blackberry, zaman geçtikçe iş adamlarından ziyade gençlerin telefonu oldu. İzlediği stratejiler ve kendinden ödün vermeyen yapısı hep tartışıldı. Bugün itibari ile BGRnin haberine göre firma artık telefon sektörüne veda ediyor.

    Blackberry neden telefon üretimini bırakıyor ?

    Apple‘ın iPhone ile telefon sektöründe köklü değişiklikler yapmasına karşın Blackberry şık tasarımıyla güncel teknolojiyi olabildiğince telefonlarına taşımaya çalıştı. Ancak Çarşamba sabahı firmanın ikinci çeyrek mali raporları göre net kaybı tam 372 milyon dolar. 

    Reklam
    Reklam

    Bu kayıp karşısında firma, akıllı telefon üretimlerini ve geliştirmelerini tamamen durduracağını açıkladı.

    Blackberry CEO’su geçen sene olabilir demişti

    Blackberry‘nin CEO’su John Chen, geçtiğimiz yıl bu ihtimale olumlu bakarak “Eğer kar edilebilir bir hale getiremezsek, akıllı telefon üretiminden çekilebiliriz” şeklinde bir açıklama yaparak bu ihtimale olumlu bakmıştı. Nitekim bugün alınan habere göre de bu gerçekleşmiş oluyor.

    16-09/28/blackberry_ceo_john_chen-1475075717.jpg

    Reklam
    Reklam

    Peki artık ne olacak ?

    Blackberry artık kendi bünyesinde telefon üretimi ve geliştirmesi yapmayacak. Firma üretim ve gelişim için başka firmalarla partner olacak. Yani Blackberry logolu cihazları piyasada görmeye devam edeceğiz. Böylece firma kendi içerisinde telefon yazılımlarına daha iyi odaklanarak sermaye gereksinimlerini minimuma indirebilecek.

    :: Blackberry’nin aldığı bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    31 Yorum

    1. SDN Okuru

      Adam gibi telefon üretmediler bi meizu one plas oppo huawei gibi markalar ne kadar çaba gösteriyorlar blacberry saçma sapan tasarım lar la olacağı buydu sony de sonu bu olacak aynı tasarım yapsınlar bakalım..

    2. SDN Okuru

      Hala bb10 onda bıs paketi ile çalıştığını sananlar var

    3. SDN Okuru

      Bi haberiniz birini tutmuyo. Daha bugun yenı bı telefon tanıtıldı

    4. SDN Okuru

      Nihayet. 40 yaşına kadar oynayan futbolcu gibiydi zaten bi bırak artık diyorduk.

    5. SDN Okuru

      Teknolojide ara verirsen ölürsün, çok geç kaldın BB!

    6. SDN Okuru

      Ee bi zahmet telefonları üretip üretip satamayıp boşuna telefon çıkarmasın yani 3.5 kişi Blackberry alınca yükselmez o firma üretmesin bencede artık telefon

    7. SDN Okuru

      On senede işe yarar bir model yapamaz isen olacağı bu

    8. SDN Okuru

      Vayy be! BB bir zamanlar iş dünyasının vazgeçilmezi idi. Nereden nereye..Şimdi Nokia ile aynı akibeti paylaşıyor..Rekabet acımasız..

    9. SDN Okuru

      Nokia ve Blackberry gibi salak firmalar sayesinde diğerleri işin kaymağını iyi yediler.

    10. SDN Okuru

      Beklenen haber 🙂

    11. SDN Okuru

      Teknolojide iki dev var biri apple diğeri samsung. Diğer bütün markalar yokolmaya mahkum

    12. SDN Okuru

      Klavye olmuyo olmuyo bunu hakketti

    13. SDN Okuru

      Blackberry Priv çok iyi cihazdı devamının gelmemesi kötü oldu

    14. SDN Okuru

      İşin sonu tekelleşme, BlackBerry hata yapmış olabilir. Ama son çıkardığı telefonları alıp burada yorumlarda bayram havası estirenlerin hiçbiri kullanmadılar. Apple ve Samsung fanı olunmasını anlayamıyorum, sizin elinize ne geçiyor arkadaş? Adamlar bi telefonu bu sayede 3500-4000 liraya iteliyor. Sizin kazancınız ne? Ülkenin kazancı ne? Tüketici bence akıllı olmalı. BlackBerry telefon üretmeyi bırakmalıydı zaten demekle çözüm de üretilmiş olmuyor. Dünyayı mahvetmekle meşgul para babaları kar üstüne kar ettiği gibi donunuza kadar sizi fişliyorlar. Devam edin bu kafa ile. İki tane değil on tane işletim sistemi olmalı piyasada. Üç değil on tane favori marka olmalı piyasada. Bunlar sizin faydanıza, yoksa nokia 'nın ya da BlackBerry 'nin batması değil.

    15. SDN Okuru

      Blackberry bold 9900 dan yaziyorum yazik gercekten de bi zamanlar neydi ne oldu nokia telefon yapicakmis onu alcam 🙁

    16. SDN Okuru

      Daha bu sabah yeni telefon haberi gecti ne oluyor böyle? Dtek60 mı ne snapdragon 820 li telefondu

    17. SDN Okuru

      çok şükür 2 rekat şükür namazına durun

    18. SDN Okuru

      Kendi yszilimi ile gelistirip kamera ce tasarimda darklilik yaratsaydi ios ve andoroidin hem rakibi hen alternatifi olurdu ama basaramadilar.. hic yazilim demesin. Good bye blackberry..

    19. SDN Okuru

      Eee priv yaptılar telefon hala 2 milyar piyasası 😀

    20. SDN Okuru

      25 Eylül : Blackberry kepenkleri mi indiriyor? 28 Eylül : BlackBerry DTEK60 güçlü özelliklerle geliyor. 29 Eylül : Blackberry telefon üretmeyi bırakıyor!

    21. SDN Okuru

      Sony sony sony ….

    22. SDN Okuru

      samsung her gün bir model çıkarıyor adamlar ne yapsın

    23. SDN Okuru

      samsungun çamaşır makinalarıda patlamaya başlamış dikkatli olun

    24. SDN Okuru

      Blackberry en iyi olduğu dönemde de dandik tel yapıyodu. Malzeme kalitesi berbattı. Kenarları soyulur kasa gack guvl ederdi. Bir tane saglam model ütetti kenarları metal o zamanda iş işten geçmişti. Ha o zamanlarda en pahalısı blackberry idi şimdiki 4000 liralık telefonlardan farkı yoktu. 6 sene önce 2000 e hatta porshe modeli 3200 tl idi. Bide internet paketin olsa bile blackberry paketi alacan da bilmem ne. Bir tane o günlerde bile batryası iki gün gitmezdi. İndirecek tek uygulama yoktu.Tek avantajı nokialara vs kıyasla mail almak göndermek kolaydı. Sonra ios çıktı android çıktı oda bitti. En sonunda androide geçti dedik 3200 para verdim kızaklı neydi son çıkan onu aldım ballahi ertesi sabah zar zor yarı fiyatına sattım. Passport güzeldi çok beğenerek aldım ama uygulama yok. Keşke onun androidlisini yapsa. Çok merklısı varsa alsın hörsün neden satmıyor. Kimse kimsenin fanatiği deil. Farklı tel olsun en çok ben sevinirim almadığım tel yok. Ama şu saatte hala klavyeli hadi tamamda takiplerinin çok gerisinde ama aynınparaya cihazı kimse almaz.

    25. Teknoloji Dostu

      Aga be, 2012’de aldığım BlackBerry Torch 9800 aklıma geliyor hüzünleniyorum. 2 ay aç gezmiştim bu telefonu aldıktan sonra 😀

    Diğer yorumları gör (30) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap