Geleneksel DVD’lerde izlediğimiz video içerisindeki karelerin piksel sayısı 350.000 pikselden daha az iken 1080p HD videolarda ise bu piksel sayısı 2 milyondan daha fazla. Bu da bir Blu-Ray medya içerisindeki videonun görüntü kalitesinin DVD içerisindekilere göre yaklaşık 6 kat daha iyi olduğunun göstergesi.
Teknoloji oldukça hızlı gelişiyor ve buna bağlı olarak görüntü sektöründeki ürünlerde yeni teknolojilere ayak uydurmaya çalışıyor. Günümüzdeki Blu-Ray oynatıcılar parlak HD resim kalitesi, hızlı disk kullanımı, entegre edilmiş Wi-Fi ve Internet TV gibi özellikler sunuyorlar.
Philips BDP7500BL Blu-Ray oynatıcının fiyatını ve özelliklerini görmek için tıklayın.
Eğer bugünlerde bir Blu-Ray oynatıcı almak istiyorsanız yaklaşık 200 dolarlık bir bütçe ayırmak zorundasınız. Tabii bu değer isteklerinizle doğru orantılı. Blu-Ray oynatıcınızdan farklı beklentileriniz ( WiFi, sabit disk v.b. )varsa fiyat biraz daha artacaktır.
{pagebreak::2}
Blu-Ray oynatıcı almaya kara vermeden önce şunu bilmezinde fayda var. Blu-Ray medyalar DVD‘lere göre pahalıdır. Eğer Blu-Ray medyalar sizin bütçenizi zorlamayacaksa Blu-Ray oynatıcı almanızı öneriyorum. Yoksa izlemeyeceğini bir medya formatına deteği olan bir oynatıcıya boşu boşuna para ödemiş olacaksınız ki bu bedel oldukça fazla. Ama şunu belirtmemde fayda var. Blu-Ray oynatıcılar geçmişe dönük formatlara ( DVD, VCD ) destek veriyorlar.
Sony BDP-S280 Blu-Ray oynatıcının fiyatını ve özelliklerini görmek için tıklayın.
Eğer 1080p HDTV‘ye sahipseniz Blu-Ray oynatıcı aldıktan sonra Full HD filmleri sunduğu en son kalite ile izleme şansına sahipsiniz. Eğer Full HD bir TV’niz yoksa Blu-Ray filmlerden alacağınız zevk düşük olacaktır.
Bir buçuk yıl öncesinde 1080p TV‘ler oldukça uygun fiyatlarla alıcı bulmaya başladığında Blu-Ray oynatıcılar fiyat açısından oldukça yüksek değerlere sahipti. Fakat bugün, 1080p standart TV özelliği haline geliyor ve Blu-Ray‘ler de DVD‘lerin yerini alıyor.
Bugünlerde yeni DVD oynatıcı almak fiyat açısından hiç sorun değil. Ama teknolojiye yatırım yapıyorsanız mantıklı bir yatırım yapmamış oluyorsunuz. Blu-Ray cihazı alırken dikkat etmeniz gereken konulardan bir diğeri ise bağlantılar.
{pagebreak::3}
Tüm Blu-Ray oynatıcılar yüksek çözünürlüklü aktarım arayüzü olan HDMI arayüzüne sahipler. Cihazlar tarafından aktarılan ses ve video HDMI kablo üzerinden aktarılır. HDMI, Blu-Ray cihazınızdan maksimum performans için yaratılmış bir çözüm. Bu sayede medyanın sunduğu Dolby TrueHD ve DTS-HD Master gibi yüksek yüklü ses biçimlerini dahi kayıpsız elde etmeniz mümkün oluyor.
Philips BDP8000 Blu-Ray oynatıcının fiyatını ve özelliklerini görmek için tıklayın.
Bazı modeller HDMI bağlantısının yanı sıra A/V alıcılarını destekler. Bu bağlantıların olması TV‘nizin görüntü girişlerinde özgür davranmanıza yarar. Fakat en iyi yol HDMI üzerinden cihazı TV’ye bağlamaktır. Bazı üreticiler HDMI kabloyu cihaz kutusu içerisinde kullanıcılara sunar. Fakat çoğu üretici kablo vermez. Bu yüzden dışarıdan bağlantı kablosu almak zorunda kalabilirsiniz.
{pagebreak::4}
Birde yeni Blu-Ray oynatıcıların bazıları Ethernet ve WiFi arabirimini üzerinde taşıyor. Bu arabirimlere sahip ürünlerle internete bağlanma özgürlüğüne sahip oluyorsunuz. Spesifik servisler üreticiler ve oynatıcılara göre çeşitlilik gösteriyor. Picasa, Netflix, Vudu, YouTube, Pandora ve Slacker gibi kaynaklardan video ve fotoğraf seyredebiliyorsunuz.
Lg BD-550 Blu-Ray oynatıcının fiyatını ve özelliklerini görmek için tıklayın.
Bazı üreticiler (Samsung ve Vizio gibi) haber, hava durumu, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ sitelerine giriş arayüzlerini Blu-Ray oynatıcılarla beraber kullanıcıların beğenisine sunuyorlar. Tabii ki birde Sony Playstation 3 var. Blu-Ray oynatıcılardan daha iyi bir çözüm sunan ürün sizlere video izleme ve oyun oynama imkânı veriyor.
{pagebreak::5}
Bunun yanı sıra Blu-Ray oynatıcılarla birlikte gelen bir diğer özellikte 3D. Eğer yakın gelecekte 3D TV almayı düşünüyorsanız, Blu-ray oynatıcıların da 3D modellerinize yönelmenizi tavsiye ediyorum. LG, Panasonic, Samsung, Sony ve Toshiba 3D için hazır. Ve bu firmalar 3D Blu-Ray oynatıcılarını kullanıcılara sundu bile.
Philips BDP5180 Blu-Ray oynatıcının fiyatını ve özelliklerini görmek için tıklayın.
Playstation 3 ise geçenlerde yeni sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu. Artık o da 3D oyunları ve 3D Blu-Ray diskleri destekliyor. Eğer Blu-Ray için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız beklemenize gerek yok. Fiyatlar uygun seviyedeyken kendinize uygun bir ürün seçebilirsiniz.
Fiyat / Performans bakımından hala çok altlarda olduğu için çok gereksiz bir şey.
Onun yerine dahili HDD li bir media player alırım.Farkları düşünün
+Torrent
+Dahili Disk
+İnternete girebilirsin
+İPTV izleyebilirsin.
+Daha ufak
+Disk alarak para ödemezsin.
Yada PS3 alırım dediğiniz gibi.
Bende aynı fikirdeyim
2buçuk yıl önce bluray yazıcı aldım bilgisayarıma topu topu 8kere film okuttum 🙂 Hala bluray nedir bilmeyen insanlar var inşallah yerli filmlerin sayısı artar.Orjinal film izlemek isteyenler Bluray player için 200doları gözden çıkaracaklarına ps3 alıp aynı zamanda oyunda oynayabilir.
panasonic bd75 blu ray oynatıcı aldım. bd live üzerinden internete bağlanıp facebook youtube gibi sitelere girilebilir diyor. ama menüde öyle bir özellik çıkmıyor. kitapçığında bd live özellikli cd alındığında o özellik kullanılabilir diyor sanırım tam anlayamadım. bilgisi olan var mı bu konuda?
Merhabalar,
Cehaletimi bağışlayın lütfen !
Bir Blu Ray oynatıcıya sahipken, ayrıca bir media player almak gerekir mi, gerekirse hangi nedenlerle ?
Öff. Ben aldım. Çok güzel.
Öff. Ben aldım. Çok güzel.
arkadaşlar LG güncellemelerne dikkat edin benim bd 550 bluray vardı niye vardı diyom çünkü 1-2 filmi açmadı diye updete yapıyım dedim yapmaz olaydım updete yapınca cd rom bozuldu neyse dedim harici hard dics den film izliyom dedim 1 2 ay sonra nasıl cd okumaz dedim 1 updete daha yaptım bu seferde makine kitlenmeye başladı hiç bi şekilde film izlenmiyor her seferinde donuyor anlıcanız cöp oldu makine 1.5 senedir yatıyor o bana bakıyor ben ona DİKKAT UPDETE YAPARKEN BİDAHA DÜŞÜNÜ BEN YANDIM SİZDE YANMAYIN…
sizce samsung bdf5100 nasil