Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    BMW 2 Serisi Gran Coupe tanıtıldı! CLA’ya rakip

    Audi BMW Mercedes rekabetine yeni oyuncu katıldı. Mercedes CLA modeline rakip olacak 2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe modeli tüm dünyaya tanıtıldı. İşte özellikleri...

    Alman lüks otomobil üreticileri arasındaki ezeli rekabet her geçen gün ivmelenerek devam ediyor. Kısa süre önce 1 Serisi modelini ülkemiz pazarında satışa çıkaran BMW, bu kez yeni otomobilini tüm dünyaya tanıttı. 2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe pazarlarda Mercedes CLA modeline kafa tutacak. BMW Mercedes arasındaki yeni rekabetin perdesi açılıyor.

    BMW Mercedes rekabeti kızıştı: 2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe

    Audi BMW Mercedes üçlüsü sahip oldukları model aileleriyle birbirlerinin en büyük rakibi. Bu rekabete kısa zaman önce yeni bir oyuncu katıldı. 2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe tüm dünyaya tanıtıldı. Daha önce prototipi ortaya çıkan otomobil 1 Serisi ve 3 Serisi arasındaki boşluğu coupe tasarımı ile dolduracak.

    Reklam
    Reklam

    Gran Coupe tanıtımı ilk kez 2012 yılında 4 Serisi ve 6 Serisi modelleri ile hayatımıza girmişti. 2 Serisi ile aile daha da güçlendi. 1 Serisi’nden daha geniş olan otomobilin böbrek ızgaraları markanın yeni tasarım dilini yansıtıyor. Özel dikdörtgen egzozların kullanıldığı otomobilde hava girişleri de de genişletilmiş durumda.

    LED farların önde ve arkada standart olarak sunulduğu otomobilde jant seçenekleri 16 inç ile 19 inç arasında değişiyor.

    Arkada yatay çizgilerin kullanıldığı 2 Serisi Gran Coupe böylece gözümüze daha geniş ve alçak görünüyor. Geniş bagaj kapağına sahip olan otomobilin bagaj hacmi ise 430 litre.

    Reklam
    Reklam

    Kabine baktığımızda karşımıza 9.2 inçlik gösterge paneli ve 10.25 inçlik dokunmatik ekran çıkıyor. Tabii bunlar opsiyon listesinde yer alan özellikler. Dokunmatik ekranın hemen altında klima havalandırlamaları ve kontrolleri konumlanıyor. Otomobilin kabin açısından yeni 1 Serisi’ne benzediğini söyleyebiliriz.

    228i xDrive ve M235i xDrive olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile Amerika Birleşik Devletleri pazarına girecek olan otomobilin ilk versiyonu 228 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. Turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip bu modele M Sport versiyon eşlik ediyor. Aynı turboşarjlı motorun kullanıldığı M235i xDrive‘ın motoru ise 301 beygir güç ve 450 Nm tork üretiyor. Bu model 0’dan 100 kilometre hıza 4.7 saniyede çıkıyor. Her iki seçenek de 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine ediliyor.

    Reklam
    Reklam

    Model Avrupa‘da ise 218i ve 220d alternatiflerine sahip. 218i modelinde 1.5 litrelik benzinli motor, 220d modelinde ise 2.0 litrelik dizel motor kullanılıyor. Benzinli motorun gücü yaklaşık olarak 138 beygir güç, dizel motorun gücü ise yaklaşık olarak 188 beygir güç olarak karşımıza çıkıyor.

    218i 6 ileri manuel ya da 7 ileri otomatik şanzıman alternatifi ile satın alınabiliyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Anonim

      Böyle küçük kasa bir araba için panjurlar gereksiz büyük…..

    2. Teknoloji Dostu

      Megana benzemiş

    3. Anonim

      Bu nasıl tasarım ford focus gibi olmuş.

    4. Teknoloji Dostu

      Yeni 2 serisi tanıtıldı diyorsunuz arabaya ait bir tane fotoğraf yok. Saçmalık.

    5. Teknoloji Dostu

      Bmw nın bu göstergeler berbat ötesi

    6. Teknoloji Dostu

      süper olmuş

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap