Eski oyuncular ‘Side-Srolling platform’ türünü oldukça yakından tanırlar. Zira atari salonlarında geçen vakitlerinin çoğunu ya Metal Slug ya da ‘Mustafa’ oynayarak geçirmişlerdir.

Bombom ise bu klasik platform oyunlarından bir farkla ayrılıyor. Zira savaşları sıra tabanlı olarak gerçekleştiriyorsunuz ve oyuna başladığınızda yanınızda bulunan silahların üzerine yürüyerek kullanmaya başlıyorsunuz.

Ardından da karşınıza gelen düşmanlarla sıra tabanlı olarak savaşıyorsunuz. Savaşları kazandıkça deneyim puanı kazanıyor ve bu puanlarla da oyunda gelişme kaydediyorsunuz. Karakteriniz bu deneyim puanları sayesinde gelişiyor ve daha hızlı, güçlü saldırılar yapabiliyor, daha fazla can sahibi olarak daha uzun süre savaşa devam edebiliyorsunuz.

{pagebreak::2}

Bombom temelde bu oynanış üzerinden devam ediyor ve asıl farkını ilk ‘tutorial’ görevinin ardından karşınıza gelen haritayı gördüğünüzde belli ediyor. Haritamız üzerinde birçok farklı mekan ve bu mekanlarında birbirinden farklı işlevleri var.

Örneğin Oyun Salonu’na geldiğinizde buranın bir arena olduğunu hemen fark edeceksiniz. Arena’da oyunu oynayan diğer oyuncularla özgürce kapışabilme imkanı bulacaksınız. Ya da arkadaşlık merkezine girdiğinizde listenize eklediğiniz arkadaşlarınızı görebilir, onlara mesajlar ya da hediyeler gönderebilirsiniz.

Haritada bulunan diğer binaların işlevlerini de rahatlıkla anlayabileceğinizi düşündüğümden, hemen oyunun grafikleriyle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.

{pagebreak::3}

Grafik konusunda çizimler klasik platform oyunlarından pek de farklı değil. Günümüzde flash oyunlar zaten bu tarz grafiklerle her zaman karşımıza çıkıyor. Bombom’u benzerlerinden ayıran şey ise sanat yönetimi olmuş. Karakterinizin ve diğer düşmanların tasarımları oyuna oldukça keyifli bir hava katmayı başarmış.

Sesler ve müzikler konusunda da ‘standart’ diyebilirim. Atmosfer açısından sıkıntı yaratan bir durum olsa da, boş vaktinizi hızlıca değerlendirebileceğiniz bir oyun olduğundan çok da dert etmeye gerek yok diyebilirim açıkcası.

Bombom son zamanlarda tarayıcı tabanlı oyunlar arasında oynadığım keyifli oyunlardan biri olmayı başardı. Uzun süren oynanışı ve karakter geliştirme imkanı tanıması da oynanabilirlik süresini artıran etkenlerden oluyor.

Eğer Bombom’u denemek istiyorsanız, bu linki kullanarak oyunun anasayfasına gidebilir ve Mynet üyeliğinizi kullanarak Bombom’un dünyasına giriş yapabilirsiniz.

İyi oyunlar dilerim.

:: Bombom’u oynadınız mı?