Boyadan Sabit Disk Olur mu?

22

Geleceğin teknolojisini oluşturma yolunda atılan adımların çılgınlığı artık şaşırtmaz oldu. Son bomba da Paris Üniversitesi araştırmacılarından geldi. TRT 2’de Bob Ross’un tablolarını yaparken kullandığını duyduğumuz Prusya Mavisi’nin meğer ne maharetleri varmış. İddiaya göre eski Prusya devletinin askeri üniformasında kullanılmasından dolayı adı Prusya Mavisi kalan bir boyanın içindeki maddeler ayrıştırılarak manyetikleştirilebiliyor.

Peki bu ne işe yarar?

Bu manyetikleşme boyanın ısı ve ışıkla yön değiştirebilen bir devre anahtarı görevi görmesini sağlıyor. Paris Üniversitesi araştırmacılarına göre bu tip maddeler ikili (binary) kodları ezberleyebilir ve gelecekte depolama aygıtlarında hafıza parçacıkları olarak kullanılabilir. Bunun mümkün olması için elbette daha araştırılması ve geliştirilmesi lazım ancak yine de heyecan verici bir teknoloji olduğu kesin.


Saf Prusya mavisi tozu.

Tam olarak nasıl yapılıyor?

Araştırmacılar önce boyanın içindeki demir atomlarının bir kısmını kobalt atomlarıyla değiştiriyorlar, daha sonra oluşturdukları bu yeni maddeye -150

22 YORUMLAR

  1. Artık neler yapacaklarını şaşırıyorlar gerçekten… Umarım insanlık için iyi adımlar atılır. Yine Küresel Isınma gibi büyük problemler başımıza çıkarmasalar bari…

    Bkz. Yağmur yağda hepimiz rahat rahat su içelim 🙁

  2. kırmızı rengi de var mı 🙂

    “– abii bana resim getirecektin
    — al olm al dikkat et dökülmesin
    — bu ne abi
    — olm içmeyecen onu… 🙂 resim onun içinde…
    — ya abi başkasıyla dalga geç yaa… :)”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version