İnternet dünyasının en büyük korkulu rüyalarından olan Anonymous, BTK’yı hacklediğini duyurmuştu. Bu gelişme ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Anonymous’un yaptığı açıklamalara göre ele geçirilen belgeler 4 sınıfa ayrılıyor. Birinci belgelerde BTK sistemine dışarıdan erişim firmaların kullanıcı adı ve şifreleri bulunuyor. İkinci ve üçüncü belgelerde ise kurum çalışanlarının kullanıcı adları, gerçek isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları ve eğitim durumları gibi bilgiler yer alıyor. BTK’nın dördüncü belgelerinde ise çalışanların doğum tarihleri ve TC kimlik numaraları bulunuyor.

Bu açıklamalara BTK’dan kısmen yalanlama geldi. BTK’nın hacklendiğini kabul eden açıklamada, ele geçen bilgiler ile ilgili yalanlama bulunuyor. İsterseniz BTK’nın yaptığı açıklamanın orjinal metnine bakalım:

“13-14 Şubat 2012 tarihlerinde bazı internet sitelerinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinin hacklendiğine ilişkin haberlerin yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür.

BTK’nın internet sitesinin hacklendiği ve kurumsal bilgilere ulaşıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Sadece, BTK tarafından tüketici şikâyetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde çözümü amacıyla 30 Ocak 2012 tarihinde hizmete açılan Online Şikâyet Bildirim Sistemi’ne ait “tuketici.btk.gov.tr” sayfasına 12 Şubat 2012 Pazar günü bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu internet sitesi, saldırı yapıldığı tespit edilir edilmez Kurumumuz tarafından kapatılmıştır. Tüketicilerin şikâyetlerini iletebilmeleri amacıyla en kısa sürede aynı adres üzerinden yeni bir site hizmete açılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

:: Son durum BTK’nın açıkladığı gibi midir?