Elektrikli otomobiller ve kripto paralar, 2010’ların başından beri gittikçe kendini büyüten iki trend. İkisi de kısmen Elon Musk sayesinde bu kadar konuşulur hale geldi. Teknolojinin farklı dallarının meyveleri olan bu iki teknolojinin artık bir ortak noktası daha var. Kanada’da tasarlanan bir elektrikli otomobil, kullanımda olmadığı sırada kripto para mining’i yapabiliyor.
Apple CarKey’in listesine yeni araçlar ekleniyor!
Kanadalı üreticiler mining yapan otomobil geliştirdi
Daymak adlı otomobil üreticisi, boşta olduğunda Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin kazımı yapabiliyor. Bu sıra dışı özelliği taşıyan elektrikli otomobilin adı Spiritus. Bir spor araba olan Spiritus, tamamen elektrikle çalışıyor ve estetik olarak da farklı bir tasarıma sahip. Onu öne çıkaran özellik tasarımı olmadığı için fazla konuşmaya gerek yok, eğer Spiritus çıktığında satın alanlardan olursanız aracınızı kullanmadığınızda size zahmet ettirmeden Bitcoin kazabilecek.
Aracın tasarımını net olarak gösteren test sürüşü videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:
Tek şarjla 480 kilometre yol gidebilen araçta Wi-Fi, yavaş da olsa şarj eden güneş paneli, GPS alarm sistemi ve 12 hoparlörlü ses sistemi gibi ek özellikler de var. Aracın mining yaparken hangi seviyelerde kazım hızına (MH/s) erişebildiğine dair bir bilgi yok.
Aracın üreticisi Daymak, bunun bir konsept olarak kalmayacağını iddia ediyor. Söylenene göre Spiritus gerçekten de satışa çıkacak ve müşterilere daha teknolojik bir deneyim sunacak. Aracın elektrikli olmasında ise göze çarpar bir çelişki var. Elektrikli otomobillerin fosil yakıt kullanmamalarıyla çevreye zararsız olduğu bilinir, ancak Bitcoin ya da Ethereum madenciliği pek de zararsız değil.
Araştırmalara göre mining, küresel ısınmaya gelecekte fark edilir derecede katkı sağlamış olacak. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, dünya için iyi bir haber olsa da kripto para madenciliği ne yazık ki iyi haber değil.
Vay be hem gezecek hem kazanacak ne güzel bir sistem elektirik parasını bedavaya getiriyor desensize 😅
Mining yaparkenki videosu yokmu ya
Opel 1 milyar dolarlık arge’ye yatırım yaparak. Hidrojen ile çalışan aracı araştırdı. Fakat ondan sonra Peugeot satın aldı. Su füzyon yapılırsa araçlara ve havadaki nemi suya çevirip manuel yakıt yükleme derdi ve yakıt ücretide olmayacak. Öyle bir aracı bu kapitalist Dünya’da maalesef yapamazlar. Bir microişlemciye 1milyar 250 muon adet transistör sığdırırlar. Gerekli teknolojiyi üretmezler.
Füzyon kullanarak enerji elde etme arabayı bırak santralde bile mümkün değil. Büyük devletlerin hepsi bu iş için para döküyor. Ne seviyoruz bilmediğimiz konularda hikaye uydurmayı.
Zenginin birine verirler.Seri üretime geçmezler.Tıpkı suda yüzen araba gibi
Neden o çok pahallı bataryasının ömrünü bitireyim ki? Bu arada herkes araç üretiyor yine parası olan kazanacak diğerleri iflas ederken iyi olanları alıcaklar.
Bitcoin ve ethereum gibi Dogecoin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor…..
Ne akaka minig kazan pcler zararmi veriyor atmofere ne bicim teknoloji sayfasisiniz iste sizin gibiler yüzünden ülke 100yildir yerinde sayiyor🙃
Elektrik tuketimi cok fazla ve elektrik uretimi sifir karbondan cok uzak su an. Simdi bir daha dusun
Bak bu tam benim aradigim birsey.ben normalde tirciyim.tirda en az 12 teker var hepsine dinamo takip cihaz baglasam koseyim