Jamie Beck ve Kevin Burg‘un ortaya çıkardığı cinemagraph tekniği son günlerin modası haline geldi. Herkes fotoğraflara hayat vermeye başladı. Çekilen tek karenin üzerine eklenen küçük hareketlerle bir portre fotoğrafı adeta hayat buluyor.
Bu fotoğrafları görmek için aşağıdaki resimin üzerine tıklayınız.
:: Fotoğrafları beğendiniz mi?
Ne Düşünüyorsunuz?
1
bildiğin gif yahu
fotoğraflar güzel bunların nasıl yapıldığına dair yazı yayımlarsanız gerçekten güzel olur
ya 10 sene önceki giften bir farkı mı var
hiç sorma abi bende bi numara var sandım sdn’de konusunu görünce.
Gif de olsa, gercekten "fikir" guzel… bi deneyip gormek lazim sonuclari
e bildiğimiz gif fotoğraf bu??
Bildiğimiz Gif bu kaliteli versiyonu 😀
Şu herkesin durup tek bir kişinin hareket ettikleri bu tekniğin orijinali galiba.Millette bu olayı yanlış anlayıp hareketli gif yapmış.
Arkadaşlar sadece uzantısının gif olması resime parca hareti saglamaz sizin bildiginiz gifler komple hareket eder burdaki olay sadece belli karelerde hareket var
Uzantı gerçekten GIF ancak biraz ayrıntılar var.
GIF normalde 256 renk (8bit) bu dosyalar daha derin renklere sahip. Animasyond bazı noktalar donukken bazı kısımlar hreketli. İşte can alıcı nokta da bu.
Farklı fotoğraflarla aynı konu verildi.
Arkadaşlar Gif değil, Gif resimlerde birden çopk resmin tamamı birleştirerek hareketli görüntü oluşur, misal bir animasyonun 3-4 saniyelik görüntüsünü kopyalayarak veya bir filmin, hareketli görüntü oluşturulur ve bunun için resmin tamamı kullanılır.
Bu resimlerde ise resmin tamamı değil belli bölümleri hareket ediyor, giflerden farkı o.
Olsa olsa Süper GIF Sgif olur bu
hocam bir gif yaparsın neresininin hareketli olmasını istersen orasını hareketli yaparsın.. bu konudaki giflerin diğer 10-20 sene önceki giflerden (teknik özelliklerini saymazsak) tek farkı profesyonel olarak yapılması.. (sonuçta bildiğimiz gif bu )
hakkatende senelerin gif ini allayıp pullayıp adını değiştirip yine satıyolar yeni birşeymiş gibi
.jpeg uzantısını deneyin birde… :/
Bu kadar güzel görüntünün içine 32 numarayı koymanın anlamı neki
?
Format olarak gif formatı ama sistem tamami ile farklı. Bu bir videoyu gife çevirmeyle olmuyor. Standart gif animasyonu çerçevesine koymak yanlış. Gif ile arasındaki fark alt tarafta açıkca bellidir herhalde.
Önemli olan gif olup olmaması değil, gif sadece bir resim formatıdır zaten, benim gif değilden kastım herkesin bildiği hareketli resimler.
Burdaki olay ile sizin bildiğiniz gif resimlerin arasında fark var ben onu anlatmaya çalışıyorum.
Gif resimler birden çok resmin bir araya getirilip hareketli sahnelerin oluşmasından meydana gelir, yani bulunan resim içinde belli bir alan değil resmin tamamı kullanılır, resim içinde sadece beli bir yer hareket ediyorsa bu yine aynı şeydir, çünkü resmin tamamı kullanılır.
Buradaki sistemde devam eden bir görüntünün frame’leri kullanılmıyor, aynı mekana ait farklı resimler birleştiriliyor, sizin bahsettiğiniz gif resimler öyle değil. yani gif bir resmi ayırıp o resmin belli bir kısmına hareketli bir nesne yerleştirmek olayı değil.
Yani daha da açık anlatayım siz hareketsiz bir görüntü içinde hareketli bir bölüm de yapsanız o resim klasik gif formatıdır, bunu az çok photoshop ya da belirli gif maker tarzı programlarla evde herkes yapabilir, fakat buradaki yöntemle elde edilenleri evde basit bir gif maker programı ile yapamazsın, çünkü olayı hala anlamamışsın basit bir gif sanıyorsun.
Örnek vermem gerekirse ordaki resimlerden birinde bir caddede bi yerde arabalar dönüyor, o resmi gif olarak elde etmek çok basittir fakat burtadaki yöntemle o resmi yapamazsın, evde yapılacak bir şey değil. Gif yapmak istesen kolay git videonun 4*5 saniyelik kısmını kes gif maker programında hallet tamam.
Oysa ki burada ki olayda önce çok kaliteli bi fotoğraf makinesi ile o caddeyi temiz gören bir yerde makineni kuracaksın, sonra caddede arabalar yokken o bölgenin resimlerini çekeceksin, sonra arabalar geçerken çok hızlı pozlama yeteneği olan yaklaşık 1500 dolardan aşağı fiyatı olmayan fotoğraf makinenle hızlı pozlama yapacaksın, sonra eve gelip ayrı aryı çektiğin tüm bu resimleri birleştireceksin.
Öyle kolay bi iş değil, yoksa benim eski nokia 6600 da bile gif yapma programı vardı 12 tane değişik resim çekip onları birleştiriyordu sonra hareketli görüntü diye izliyordun, burdaki olay o değil.
abi sonuçta bildiğimiz gif tmm biraz daha cancanlı görünüyor olabilir yiyosa benim dslt’m (bkz. sony alpha33) ve tripod yardımı ile çektiğim fotoğraflarla photoshopta oluşturduğum gif ile kapıştıralım programlarına imparator bağlanan kanaltürk yorumcularına dönerler
şimdi tekrar baktım nasıl yapıldığına evet sağlam bir makine (en az 5 fps bence) gerek ki "lan olm bildiimiz gif bu yeaaa " sonucu çıktı yine
hocam dediğim gibi tek farkı profesyonelce yapılmış olması.. teknik ekipman senin elinde olsun sende yaparsın bende yaparım oda yapar sonuçta yine gif bu resimler
bi kaç profesyonel fotoğrafçı aa gif formatıda varmış hadi bu işe girelim gibi bir akım başlattılar heralde
Photoshop bildikden sonra yapılır yapılmaz diye bir şey yok, benim en baştan beri anlatmaya çalıştığım şey bildiğimiz gif resimlerden olan farkı. Aynı şey değil, bu tekniğin ismi cinemagraph, ilk defa 2011 yılında kullanılmaya başlandı, sizin bahsettiğiniz gifler ise 1985’den beri var. Arada 26 yıl fark var kimse de çıkıp bu bildiğimiz gif dememiş, o kadar profesyonel fotoğrafçı var kimse işi bilmiyor siz biliyorsunuz bu bildiğimiz gif
Bence harika, buna gif diyen kıraathane troll’ lerini de yürekten destekliyorum, siz aynen böyle devam…
gifttendaha kaliteli ve farlılar aslında cok hos olmus