Apple’a ait ürünler, şu sıralar dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görüyor. Tüketiciler, bu markaya ait iPhone ve iPad‘i bir an önce almak için çıkış günlerinde kuyruğa bile giriyor.(İşte Apple’ın Son Bombaları)

 

 

Geliştiriciyi Zengin Ediyor

Peki ama bu firmanın ürünlerini böyle, ilgi çekici kılan şey nedir? Bu sorunun cevabı Appstore‘da gizli. Apple ürünleri için geliştirilen uygulamaların toplandığı bu platform sayesinde, telefonunuzu tam bir eğlence merkezine çevirebiliyorsunuz.

Dokunmatik teknolojiyi kullanan oyunlar, haritalar, animasyonlar ve hatta su terazisi bile iPhone ve iPad‘in desteklediği uygulamalar sayesinde tek bir dokunuşla yemek sipariş ibile vermek mümkün.

Üstelik bu uygulamaları geliştiren kişiler satış sayesinde zengin bile olabiliyor. Ancak, Appstore’da tutunmak herkese nasip olmuyor. Bakın şimdiye kadar en olaylı şekilde hangi uygulamalar Apple tarafından yasaklanmış.

{pagebreak::10. Zenginliği Simgesi }

10. Zenginliği Simgesi

Zenginliğini herkes göstermek ister. Ancak bu uygulama olayın suyunu çıkartmış durumda. Ben zenginim adlı uygulama 999.99 dolar karşılığında kullanıcılara sadece ekranlarında kırmızı bir değerli taş çıkmasını sağlıyordu. Apple bu uygulamayı dolandırıcılık olark nitelendirdi ve yasakladı. İşin traji komik kısmı ise, uygulama yasaklanmadan önce 8 kişi bunu satın almıştı bile.

{pagebreak::9. Okuldaki Herkesi Öldür }

9. Okuldaki Herkesi Öldür

Bu oyunda kullanıcılar bir virüs yüzünden tüm okulu zombiye dönüşen bir öğrenciyi yönetiyordu. Yapımın amacı hayata kalmak olduğu için karşınıza gelen zombilere her türlü vahşiçe şeyi yapabiliyordunuz. Apple bu uygulamayı okullarda şiddeti özendirdiği gerekçesiyle yasakladı.

 

{pagebreak::8. Aptalca Oyun }

8. Aptalca Oyun

Bu uygulamada sanal bir parmağı çekiyorsunuz ve karşılığında gaz çıkartma sesi duyuyorsunuz. Pull My Finger (parmağımı çek) adlı bu uygulama Apple tarafından çok aptalca olduğu nedeniyle yasaklandı. Ancak, 3 ay sonra büyük ilgi nedeniyle tekrar Appstore’a kabul edildi.

 

{pagebreak::7. Kara Defter }

7. Kara Defter

 


Appstore’da bulunan bu uygulama belki de en ilginç ürünlerden biriydi. Booty Call adlı bu üründe, birçok hayat kadının adresi ve iletişim bilgileri bulunuyordu. Üstelik, uygulama kadınları tavlamak için tüketicilere tavsiyelerde bile bulunuyordu. Apple bu uygulamayı ahlaksız olduğu gerekçesiyle yasakladı.

 

{pagebreak::6. Ünlü Çizgi Diziden Esinlendi }

6. Ünlü Çizgi Diziden Esinlendi

South Park adlı bu oyun ünlü çizgi diziyle aynı adıya paylaştığı gerekçesiyle yasaklandı. Çünkü geliştiriciler South Park yapımcılarına telif ödememişti.

{pagebreak::5. Katillerin Oyunu }

5. Katillerin Oyunu

Slasher adlı bu oyun her türlü şiddet sahnesine sahip olduğu için Apple tarafından yasaklanmıştı. Oyunda karşınıza gelen kişileri parçaladıkça ekstra puan alıyordunuz.

 

{pagebreak::4. Obama’yı Zıplatın }

4. Obama’yı Zıplatın


Amerika Başkanı Obama’yı konu alan bu oyunda amaç, trambolinde bulunan lideri ilginç şekillerde zıplatmak ve puan kazanmak. Uygulamayı test eden Apple şanslarını zorlamak istemedi.

{pagebreak::3. Bebek Katletmece }

3. Bebek Katletmece


Baby Shaker ( bebek sallama) adlı bu uygulamanın masum adına sakın kanmayın. Oyunun amacı ağlayan bebeği en kısa sürede öldürmek. Bunu yapmak için, iPhone’u hızlıca sağlayıp şiddetli hareketler yapmanız gerekiyor. Daha piyasaya sürülmeden Amerika’yı ayağa kaldıran oyun hemen Apple tarafından yasaklandı.

{pagebreak::2. Bush’a Ayakkabı Fırlatmak }

2. Bush’a Ayakkabı Fırlatmak

 

2008 yılında dünya gündemine oturan bu olay Appstore’a da yansımıştı. Pakistanlı bir gazetecinin Bush’a ayakkabı fırlatmasını canlandırılan oyun tehlikeli olduğu için yasaklandı.

{pagebreak::1. Uyuşturucu Satıcısı}

1. Uyuşturucu Satıcısı

 

Uyuşturucu satıcısının canlandırıldığı bu oyunda, herşey aşırı derecede gerçekçiydi. Apple yapımı uyuşturucuya özendirdiği için yasakladı.

 

:: Bu yasaklanan uygulamalardan en çok hangisini kınıyorsunuz?

http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/170697-bu-uygulamalar-neden-yasaklandi.html