Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Günlük iletişim ihtiyacımızdan tutun bankacılık uygulamalarına kadar neredeyse her işimiz için bu cihazları kullanıyoruz. Play Store ve App Store gibi mağazalar ise sundukları uygulama desteği ile işimizi hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Ancak bu durum başka sorunları da beraberinde getiriyor.
Sorunların en büyüğü ise batarya kısmında karşımıza çıkıyor. Akıllı telefonlarımızın şarjı ilk aldığımız zaman uzun süreler dayanırken, birkaç ay içerisinde günü zor çıkarmaya başlıyor. Bunun en büyük nedeni ise zamanla yüklediğimiz uygulamalar.
ABD’den Tesla’ya ‘otopilot’ soruşturması
En çok pil tüketen uygulamalar
Akıllı telefonlarımıza pek çok uygulama yüklüyoruz. İlk bakışta zararsız gözüken bu uygulamalar, özellikle yüksek enerji tüketimiyle aslında işimizi zorlaştırıyor. Aslında bu uygulamalar iki nedenden dolayı zararlı. İlki günlük hayatınızın şarj başında geçmesine neden olması. Diğeri ise vadede telefonunuzun bataryasının yıpranması. Peki hangi uygulamalardan uzak durulmalı? İşte Pcloud‘un araştırmasına göre en çok enerji tüketen uygulamalar.
Listenin ilk sırasına baktığımızda Google’ın bir süre önce satın aldığı akıllı bileklik üreticisi Fitbit’in zirvede olduğunu görüyoruz. Anlık olarak bileğe takılı bir donanım ile senkronize çalışan uygulama, arka plan gereksinimleriyle tam bir batarya katili. İkinci sırayı ülkemizde sık sık tartışma konusu olan Uber alırken, üçüncü ise kapanmayla beraber popülerliğini artıran Skype oldu.
Facebook, Airbnb ve Bigo Live ile devam eden listede, özellikle sosyal medya ve flörtleşme uygulamalarının bolluğu dikkatlerden kaçmadı. Eğer sizin de gün içerisinde sık sık şarjınız bitiyor ve kullanmadığınız halde listedeki uygulamaları telefonunuzda tutuyorsanız sorununuz buradan kaynaklı olabilir. Ancak bu uygulamaları silip silmemek sizin tercihiniz.
- Fitbit
- Uber
- Skype
- Airbnb
- Bigo Live
- Tinder
- Bumble
- Snapchat
- Zoom
- YouTube
- Booking.com
- Amazon
- Telegram
- Grindr
- Likke