Reklam
    Reklam
    Haberler

    İş ilanları yayınlandı! Çinli otomotiv devi robot geliştirecek

    Kaynaklara göre BYD, 15. iş birimi altında robot geliştirmeye yönelik özel bir ekip oluşturdu. İşte ayrıntılar...

    Ürettiği otomobiller ile bilinen ve Tesla rakibi olan Çinli otomotiv devi BYD, teknoloji dünyasında dikkat çeken bir adım attı. Aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka tabanlı insan benzeri robotlar geliştirmeye hazırlanıyor.

    Kaynaklara göre BYD, 15. iş birimi altında robot geliştirmeye yönelik özel bir ekip oluşturdu. 2003 yılında kurulan bu birim, 2019’da FinDreams Technology adını almış ve batarya, motor ve elektronik sistem geliştirme gibi kritik faaliyetlerden sorumlu olmuştu. Ancak 2023 yılında yeniden 15. iş birimi olarak adlandırılan yapı, insan benzeri robotlar konusunda yeni bir odak noktası kazandı.

    Reklam
    Reklam

    BYD’nin yeni ekibi, iki ayaklı (bipedal) robotlar, dört ayaklı mekanik köpekler ve insan benzeri robotlar üzerinde çalışmaya başladı. İlk aşamada otomasyon için tasarlanan otomatik yönlendirmeli araçların (AGV) geliştirilmesi planlanıyor. Bu alan, yapay zeka teknolojileriyle entegre bir şekilde ilerliyor.

    BYD, bu yeni teknoloji alanında yetenekli araştırmacıları bünyesine katmak için dünya çapındaki üniversitelerden mezun olanlar için özel iş ilanları yayınladı. Şirketin beklendiği gibi dikkat çeken bir maaş da sunduğu bildiriliyor.

    Aslına bakacak olursak robot teknolojilerine ilgi duyan tek otomotiv şirketi BYD değil. Yine Çin merkezli şirketlerden Xpeng, Kasım 2023’te “Iron” adında 178 cm boyunda 70 kg ağırlıkta insan benzeri bir robot tanıtmıştı.

    Reklam
    Reklam

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. Anonim

      yük taşıyamayacak kadar değerli

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap