Calibro Basic E-Kitap Okuyucu İncelemesi
Elektronik kitap okuyucu kavramı çok yeni sayılmaz. Elektronik mürekkebin geldiği nokta kullanıcılara hem siyah beyaz (aslında gri ton) veya renkli elektronik mürekkepli ekranlar sunabiliyor. Maksat bir şeyler okumaksa göz sağlığı açısından da inanılmaz faydalar barındıran bir teknoloji olarak oldukça uzun bir yol gitti.
Göz sağlığı önemli
LCD teknolojisi tazeleme yaptığından ve arkadaki ışıktan ötürü çok göz yoruyor. AMOLED ekranlar bu konuda daha iyiler ama yine gözleri uzun süre kullanımda kötü etkiliyorlar. Elektronik mürekkep ise sadece sayfa değiştiğinde tazeleme yapıyor. Bu nedenle kağıda yakın bir okuma deneyimi için çok daha iyi bir seçenek.
Calibro Basic
Calibro’nun iki modelinden bir tanesi olan Calibro Basic, Touch Lux modelinden farklı olarak dokunmatik ekrana veya arka ışığa sahip değil. Bu cihaz Babil.com üzerinden Türkçe kitaplar indirip okumanıza izin verirken barındırdığı uygulamalar sayesinde de herhangi bir Android cihazın sahip olabileceği bazı yeteneklere de sahip hale geliyor. Elbette elektronik mürekkep video veya resimler için çok iyi bir tercih değil ama Vikipedi veya gazeteleri okumak için yeterli. Elbette neredeyse 30 gün boyunca şarja takmayacağınız bir cihaz aldığınızda unutmayın.
:: Elektronik mürekkepli e-kitap okuyucuları kullanıyor musunuz?

Hayatını kamera karşısında değişik hareketler yaparak ve oyun sunucularında balistik incelemelerle bulunarak geçiren Berkin SDN ekibinin başına yeni çoraplar örmek için geri döndü.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Calibro Basic E-Kitap Okuyucu İncelemesi konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Calibro Basic E-Kitap Okuyucu İncelemesi ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Calibro Basic E-Kitap Okuyucu İncelemesi ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
11 yorum - “Calibro Basic E-Kitap Okuyucu İncelemesi”
Şöminenin önüne şarabımla uzanırken Wikipedia’ya giriyorum Berkinabi.
tabletle kıyaslamışsın ama bu ekran elektronik mürekkep yani uzun süre ekrana bakıldıgında gözleri yormuyor daha sağlıklı. Kindle 4 kullanıyorum 1 yıldır kitap okumaktan zevk alır hale geldim.
e kitapları ücretisiz bulabilecegin kaynaklar var tabiki p2p kaynakları var
Tabletler varken o çözünürlükte bir ekran bence gereksiz ve saçma. Onun yerine 600 lira bir meblayla galaxy note 8.0 alýn hem okuma modu ile okuma yapabilirsiniz. Hemde android uygulamalarýndan yararlanýrsýnýz. Hemde 8.0 " boyutta hd çözünürlüðünde filmler falan izlersiniz. Bu tür þeyler gereksiz. Zaten 30 gün þarjýnýn gideceðinide zannetmiyorum. Wifi açýk olarak son parlaklýkta taþ çatlasý 1,5 hafta gider.
Peki e-kitap için ücretsiz bulabileceğimiz kaynaklar var mı?
Yarısı çerçeve . Anlamıyorum arkadaş niye çerçeve bu kadar büyük yapılıyor?
ibook kullanıyorum. Onda da pek çok şey yapılabiliyor. Ekran rengini değiştirip not alabiliyorsun. Pili de bitirmiyor. Epub formatında türkçe kitapları bulup indirebilirsiniz de. Androit’te de var aynı zımbırtılar. Fazladan bunu almamıza gerek olduğunu sanmıyorum. Telefondan okumayacaksam kitaptan okurum.
dropbox entegrasyonu en çok cezbetmişti ama halen öyle birşey yapmamışlar…
Güzel biþiye benziyor.