Reklam

Çarpıcı Korsan Raporu

1
Reklam

International Data Corporation (IDC) tarafından Business Software Alliance (BSA) için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, Asya-Pasifik, Avrupa, Ortadoğu, Latin ve Kuzey Amerika’daki 42 ülkede gerçekleştirilen lisanssız yazılım kullanımının ülke ekonomilerine etkileri konulu araştırmanın sonuçları açıklandı. (İran Hükümeti Korsan Ürünleri Destekliyor!)

Araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’de halen yüzde 63 olan lisanssız yazılım kullanım oranının 2 yılda yüzde 53’e indirilmesi bilişim teknolojileri (BT) sektöründe mühendis seviyesinde 2.180 kişilik ek istihdam yaratılması anlamına gelirken, ekonominin söz konusu 2 yıllık süre zarfında 1 milyar dolar düzeyinde büyümesini ve 205 milyon dolar ek vergi kazancının elde edilmesini sağlayacak.

 

Reklam

 

Korsanla Müchadelinin Ekonomiye Katkısı Olacak mı?

 

Araştırmanın global ölçekte sonuçları ise önümüzdeki 4 senelik süre zarfında lisanssız yazılım kullanımının yüzde 10 oranında düşürmenin incelenen 42 ülkenin ekonomisine 142 milyar dolar katkı sağlayacağını ve bu tutarın yüzde 80’inden fazlasının da yerel sektörlere aktarılacağını gösteriyor.

Ayrıca söz konusu oranın düşürülmesiyle teknoloji alanında 500.000 kişiye yeni istihdam imkanı yaratılabileceği ve dünya çapında vergi gelirlerinde 32 milyar dolar’lık artış olacağı da öngörülüyor.

Lisanssız yazılım kullanımının dört sene yerine, iki senelik bir süreçte yüzde 10 oranında düşürmenin ise 2013 senesine kadar söz konusu ülkelerdeki ekonomiye 193 milyar dolar katkı sağlaması ve vergi gelirlerinde de 43 milyar dolar’lık bir artışa yol açması bekleniyor.

:: Korsan karşı büyük bir zafer kazanılabileceğiin düşünüyor musunuz?

http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/171595-carpici-korsan-raporu.html

 

 

 

  1. kimi kandırıyorlar bunlar acaba. 10.000 dolar 100.000 dolarlık yazılım satıyorlar. hangi milyar dolar kârmış nasıl bir şeymiş ki bizim cebimiz boşalırken kazanıyormuşuz.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version