Reklam

Cep Telefonlarında Yeni Bir Skandal Patladı

14
Reklam

Hindistan‘da yapılan bir hacker saldırısı, teknoloji devleri ve Hindistan hükümetinin de içinde bulunduğu karmaşık bir ilişkiyi ortaya çıkardı.

6 Ocak tarihinde Lords of Dharamraja adındaki bir grup hacker, Hindistan Askeri Birimi’ne yönelik saldırı düzenledi. Saldırıdan sonra ele geçirdiği verilerin bir kısmını internet üzerinden paylaştı.

Reklam

Hacker’lara göre başta RIM, Nokia ve Apple olmak üzere cep telefonu üreten teknoloji şirketleri Hindistan hükümetine kullanıcıların verilerini görebilmesi için RINOA (RIM, Nokia, Apple) isimli bir program altında tüm bilgileri dağıtmışlar. Yani bir nevi arka kapı oluşturmuşlar.

Hindistan otoritesi henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil; ancak eğer bu iddialar doğruysa çok büyük bir tartışmanın fitili de dünya genelinde ateşlenmiş olacak.

5 ay önce Yaz sonlarına doğru İngiltere’de çıkan ayaklanmalarda da BBM Messenger‘daki bilgileri hükümet ile paylaşan RIM / BlackBerry gibi diğer firmalar da bu tip işlemlere girmiş olabilirler.

:: Sizce cep telefonu üreticileri ve operatörler bilgilerimizi hükümetlerle paylaşıyor mudur ?

 

14 Yorum

  1. Günaydın daha yeni mi haberiniz oluyor. Her hükümette olan şeyler. Bazı verileriniz hükümet için saklanırken bir takım verileriniz de 3. şahıs firmalarına rant sağlamak adına hazır ve nazır bekliyor. Çok da kafaya takmamak lazım illegal bir durumunuz yoksa.

  2. Elektronik aletlerin ambalajında içindekiler yazmadığından, adamlar her türlü zerzevatı içine koyabiliyorlar. Yasaları koyan da, tüketicinin sesi de yine kendileri. Aşırı bir tepkide; aaa olur mu canıım kanıt yok ki diyebiliyorlar. Bir umut; tüketiciyi aydınlatması gereken bu gibi siteler uyanıp milleti de uyandırsalar diyeceğim fakat nerde…

  3. Şaşırdınızmı Haberde diyor ki : İngilteredeki isyanda RIM elindeki bilgileri paylaşmış. Yani hükümetle paylaşmasa bile elinde bir veri var. Ben inanmıyorumki bir şirket üzerinden geçen mesajlaşmaları, özel bilgileri siliyor. Google dan örnek alarak artık özel veriler her zaman reklam için saklanıyor..

  4. Olmaması mümkün değil zaten, Güzel Ülkem de bile yaşandı. Eğer benzeri olaylar ortaya çıkmasa hükümetler ve firmalar daha beterini de yapacaklar ama gizli yapılan bir iş sonsuza kadar gizli kalamaz, doğaya aykırı. Kriptolu ürünlerin bile kripto algoritmaları hakkında kesinlikle hükümetler bilgilendiriliyordur, buna eminim.

  5. Mobil İşletim sistemleri geliştikçe her şey daha da kolaylaşıyor her önden. Firmaların, hükümetlerin kişisel gizliliğimize çok duyarlı olmasını beklemek büyük aptallık.

  6. pesimist Nickli Üyeden Alıntı
    Ben Windows’u merak ediyorum

    Windows biraz farklı. Sniffer programları ile yollanan içeriği görme şansımız azda olsa var. Bağlanıp bir yerlere bazı şeyler yollanması fark edilebilir. Zibilyon tane mühendis sürekli merak edip inceliyor zaten. Cep telefonu ve mesajlaşma araçları ise bilgiyi direk firma sunucusuna yazmak zorunda. Çalışma mantıkları budur. İstismara daha açık bir durum.

  7. Her firma müşterileri hakkında bilgi toplama eğilimindedir. Bu bilginin sınırı yöneticilerin ETİK ANLAYIŞI kadardır.
    Ama bazı durumlarda telefon verileri çok işe yaramaktadır.
    _________

  8. iphone 4s e okadar para verceginize ozaman gidin Enigma kriptolu telefon kullanın hem dinlenmeyin hemde bilgileriniz saklı kalsın her markada var bu skandal

  9. Zaten diğer türlü düşünmek pek bi saflık olurdu.. Bu kadar teknoloji üretenlerin aklına böyle bir düşünce hiç gelmemiş ve bununla ilgi bir girişimde bulunulmamış olduğunu düşünmek gerçekten de bence çok safça bir şey olurdu. Buna hepsini katabiliriz..

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version