Nokia‘nın paylaştığı görüntülerde, cep telefonlarının günlük hayatta karşılaşabileceği risklere karşı ne tepkiler verileceği bilimsel olarak ölçülüyor. Bu ölçümler sonucunda ürünün mühendislik süreçleri yeniden gözden geçiriliyor. Testler, başarı oranı yakalanana kadar tekrar ediliyor. Bu süreç içerisinde yüzlerce cep telefonu, kullanılmaz hale geliyor. Bu görüntülere bakarken, kıyılır mı bu telefonlara diyebilirsiniz. Testlerde yaşanan kayıplar, hatalı ürünün satışa çıkmasından sonra kullanıcılar tarafından açılacak davalarda kaybedilecek ücretler yanında devede kulak kalıyor.
İşkence testine adım adım başlıyoruz.
{pagebreak::Yağmur Testi}
Yağmur Testi
Yağmurlu bir havada telefonla konuşurken, cihaza ne türlü zararlar gelebileceği, bu testte ölçülüyor. Yağmur konusunda biraz aşırıya kaçılmış gibi görülüyor.
{pagebreak::Çizilme Testi}
Çizilme Testi
Cebinizde veya çantanızda taşıdığınız bir telefonun çizilmesi kaçınılmaz. Ürünün, bu çizilmelere karşı ne kadar dayanıklı olduğunu bu testler ortaya çıkarıyor.
{pagebreak::Ağırlık Testi}
Ağırlık Testi
Cep telefonunun üstüne oturma veya yanlışlıkla üzerine bir ağırlık bırakma durumunda ne derece dayanıklı olduğunu, bu testin sonrasında öğrenebiliyorsunuz.
{pagebreak::Su Dökülmesi}
Su Dökülmesi
Her ne kadar hiç istemediğimiz bir şey olsa da, masada duran bir telefonun üzerine sıvı dökülmesi, olası kazalardan biri. Bu aşamada telefonun sağlam çıkması, hem kullanıcı hem de üreticilerin en büyük istekleri arasında.
{pagebreak::Düşme Testi}
Düşme Testi
Telefonunuzun yüksek bir yerden düşmesi durumunda, kapağının ve ekranının vereceği tepkiler genelde üzücü oluyor. Firmalar, bu zorlu testten başarıyla çıkmak için elinden geleni yapıyorlar.
{pagebreak::Tuş Testi}
Tuşların Sağlamlığı
Binlerce kez bastığımız tuşlar, zamanla hassaslıklarını yitirirler ve bununla beraber, üzerindeki simgeler de silinir veya boyaları silinir. Bu testte, binlerce kez tuşa basılıyor ve sonuçlar inceleniyor.
:: Siz de telefonunuza işkence etmek ister misiniz?
Yazan: Hakkı Alkan
valla testleri güzel ama bana pek inandırıcı gelmedi.nodkia 7610 telefonum vardı.masaüstünde en fazla 5 sn durdu üzerien su dökülünce.hemen açtım kuraladım ama iş işten geçmişti.yani testleri iyi yapmıyorlar.sadece göz boyama.
yalancılar hani video
su testine inanmıyorum çünkü su gören bir telefon bozulur.
Bukadar testden sonra gönül rahattlığıyla sağa sola fırlatabileceğimizi düşündüğümüz telefonlar yinede kıytırık bi yükseklikten düşünce seksenbin parçaya ayrılıyor.
Bu testler içinde 2 yaşındaki çocuğun telefon kullanması var mı?
Bu kadar testten bu telefonlar geçiyor da bir çocuk telefonu bir kaç saat kullandığında nasıl bozuluyor?
Bence Samsung E950 yi bu testlerden geçirmemişler 🙂 Telefon 1 mtreden yere düştü arası açıldı
mütiş ya teşekkür ederim bu hassaslıktan dolayı
VAY
BEEEEE
nasiii
Neden resimlerde sadece nokialar var. 😐
bu görüntülerin her biri neden farklı farklı markalara ait? bunnlar eminimki kişilerin bireysel yapmaya calıstıkları testlere ait zira esneme testinde kullanılan cihaz genellikle otomotivde kullanılan vickers sertlik testi cihazı ve spot punta kopartma testi cihazı 🙂
lol diyorum abi başka bişey diyemiyorum lol ki ne lol
bunlar sadece 1 tane test iin kullanıyo hepsini test edip göndermiyorlar
aferin be
tesleriniz cok güzel hayran kaldım size
serkanduman
duman cafe
bence çok saçma bi telefona su
bence çok saçma bi telefona su dökülcek ve o telefon çalışacak
ates testi yokmu bizim meklekette tl ssobanın icinede düsebiliyor
test etmeleri cıkan sonuclara göre daha dayanıklı üretmeleri için çok önemli. üreticiysen hardaim en iyiyi yapmaya calışacaksın.
yapücüsünüz testleri bozücüsünüz telefonlerı sonra da bize test ettik sağlam die gazuhlıyacüğsünüz deme çakalll yemezle :b
süper