Gün içerisinde mail yazmaktan sosyal medya paylaşımlarımıza kadar birçok işimizi yaptığımız akıllı telefonların dokunmatik klavyeleri bazı durumlarda yeterince kullanışlı olmayabiliyor. Projeksiyon klavye, yanınızda bir klavye taşımak zorunda kalmadan sizi bu sıkıntıdan kurtarabilecek bir seçenek gibi görünüyor.
Elecom’un ürettiği TK-PBL042BK kablosuz projeksiyon klavye, hem mobil cihazlarla hem de bilgisayarlarla uyumlu. Yazı yazarken gerçek bir klavye kadar rahat olmasa da kullanıcıyı telefon ekranındaki ufak dokunmatik tuşlardan kurtardığı da bir gerçek.
Bluetooth ve USB ile kullanılabilen cihaz, iOS ve Android işletim sistemli tablet ve telefonlarla da uyumlu. Özellikle sabit bir yerdeyken telefonla biriyle yazışıyorsanız masaya yansıtacağınız sanal klavye ile yazışmalarınızı daha hızlı yapabilmeniz mümkün. USB ile kullanırken cihazın kendisini şarj etmesi de bir diğer artısı.
38x29x75 mm boyutlara ve 77 gram ağırlığa sahip olan cihaz, cepte rahatlıkla taşınabiliyor. 2 saatlik kesintisiz kullanım imkanı veren bir pile sahip olan cihazın fiyatı ise tek eksisi diyebiliriz. Yaklaşık 350 dolar fiyat etiketine sahip olacak cihazın Amazon’un tableti Kindle Fire’dan daha pahalı olduğu üzücü bir gerçek.
Fiyatı bir yana cep telefonu şarj etmekten bıktıktan sonra bir de bu cihazın şarj derdiyle uraşmak gerçekten de nekadar etkileyiciymiş şu batarya sorununa bir çözüm getirimeden çıkartmayın artık yeni birşey herkezin uşağı yokki şarj işlerini üstüne yıksın.
Çok büyük. Telefona eklenirse anca satar. Işık kaynağı telefona eklenebilecek kadar küçük görünüyor. Galaxy beamin alt tarafına eklenirse baya tutulur. Ön tarafta projeksiyon dev ekran, elinin altına klavyesi ile baya güzel olur hani.
Bu lazer klavyeyi ilk once cebit 2004 de gormustum. daha sonra 2006 da bitane satin aldim 150 dolara. 2007 gibi de bozuldu. Simdi bazi arkadaslar bunu yeni sanmasin haberi okuyupda . gayet te 7 yillik bir teknoloji.
Gereksiz diyebilirim. Biz ilk klavye kullanımını daktiloda yaptık, pek beni saracağını düşünmüyorum.. Alana da mani olmamak gerekiyor. 😉
pille çalışsaydı daha uygun olurdu bitince köşedeki bakkaldan alırdık 🙂
geleceğin bilgisayar sistemlerinin en önemli parcalarında biri olacağı kesin. özellikle taşınabilir sistemlerin geleceginde önemli bir yer edinecek gibi görünüyor.