Dünyanın nasıl oluştuğunun tekrar oluşturalacağı deneylerle tanınan CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) labaoratuvar altyapısını oluşturacak firmayı seçtiğini açıkladı. Bir süredir arayış içerisinde olan kurum HP ile imza masasına oturacak.
10 binden fazla bilim adamı ve mühendisten oluşan CERN araştırma topluluğu, dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışan araştırmacılarını HP Network‘ün dijital ağlarıyla birbirine bağlayacak.
Bilgi edinmek kadar, doğru bilgiye kolay erişimin de önemini gören CERN, yeni nükleer parçacık hızlandırıcılarının sağladığı muazzam miktardaki veriyi kullanıcılarına ulaştırmak için bu alanda en güvenilir ve hızlı iletişim ağlarını sunan HP’yi seçti. Böylece CERN, HP’nin hedeflediği ve değişen kurumsal ihtiyaçlara anında cevap veren “geleceğin 7/24 yaşayan kurumlarından” biri oldu.
CERN’e Neler Katacak?
CERN’in Cenevre’deki merkez yerleşkesinin ağ altyapısı HP tarafından diğer CERN veri merkezleri arasında hızlı ve güvenli bir iletişim sağlamak için yapılandırıldı.
CERN, HP Network çözümlerinden en iyi şekilde yararlanabilmek amacıyla internette paket anahtarlamalı şebeke iletişimi için geliştirilen IPv6 (İnternet Protokolü 6. Sürüm) teknolojisini de seçti.
Bu protokol şu anda Türkiye’de kullanılan IPv4‘ten daha gelişmiş özellikler sunuyor. HP Network çözümleri IPv6’yı gelişmiş sanallaştırma, kullanım esnekliği ve düşük maliyetli modüler sistemleri destekleyen bileşik altyapılarını destekleyecek.
İki kurumun anlaşması önümüzdeki 5 yılı kapsayacak.
Bu protokol şu anda Türkiye’de kullanılan IPv4’ten daha gelişmiş özellikler sunuyor. HP Network çözümleri IPv6’yı gelişmiş sanallaştırma, kullanım esnekliği ve düşük maliyetli modüler sistemleri destekleyen bileşik altyapılarını destekleyecek.
bu satırları okurken kendimi hürriyet gazetesinde sandım