Gelişen teknolojinin ürünlerden yapay zeka, son dönemlerde önemli derecede yükseliş gösterdi. Zira hemen her sektöre yerleşti ve aktif olarak kullanılıyor. Son zamanlarda popüler hale gelen yapay zekalardan birisi de ChatGPT. Kod yazmaktan ödev yapmaya kadar pek çok amaçla kullanılabiliyor. Son olarak bugün yaşanan gelişmeye göre ChatGPT, yakın zamanda bir telefon modeline yerleşik olarak gelecek. İşte ayrıntılar…
ChatGPT, ilk defa bir telefona yerleşik olarak gelecek!
OpenAl tarafından geliştirilen ChatGPT, şu anda pek çok web siteye ve uygulamaya entegre edildi. Tabii bu da bizim işimizi kolaylaştırdı. Örneğin bir mail yazarken metni tamamlayarak bizim için zamandan tasarruf ettirdi.
Sektörde sızıntıları ile bilinen ünlü tipster Ice Universe’a göre Infinix, ChatGPT’yi akıllı telefona entegre eden ilk üretici olacak. Yapay zeka şu anda zaten mevcut olarak telefonda, bir uygulama veya web sitesi aracılığıyla kullanılabiliyor.
Apple, ChatGPT rakibi yapay zeka geliştiriyor! Siri’ye ne olacak?
Apple AR/VR odaklı yapay zeka geliştirecek mühendis arıyor. Siri'nin geri planda kalmasına yönelik ilk adımlar atılıyor.Ancak Infinix, bunu bir uygulama aracılığıyla değil, direktmen telefona gömerek yapacak. Yani cihazı ilk açtığınızda yapay zeka sizi karşılaşayacak. Aktarılanlara göre şirket, ChatGPT’yi sesli asistanı Folax ile birleştirecek.
Ice Universe’e göre bu çığır açacak kadar önemli bir özellik olmayacak. Öyle ki Infinix’in kendi sesli asistanını eğitmekle uğraşmak yerine ChatGPT’i bir araç olarak kullanacağı düşünülüyor. Yani, kullanıcı sesli asistanı kullandığında, arka planda ChatGPT tarafından belirlenen cevaplar verilecek. Tabii yine de istenen amaca ulaşılacak.
Infinix’in ChatGPT’li sesli asistanını yakın zamanda tanıtması ve önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek Note 30 serisindeki akıllı telefonlara yerleştirmesi bekleniyor. Satışa çıktıktan sonra güncelleme ile de sunulabilir. Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.
Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce ChatGPT, akıllı telefonlarımıza yerleşik olarak gelseydi nasıl olurdu? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Hey pi yi bir denemenizi oneririm. Sesli olani web sitesi uzerinden denene biliniyor. Ses tamamen makina sesi, kendisine sorabilirsiniz, o kada dogalki teplisi, sesi, sqnki bir insanla sohbet ediyorsunuz gibi. Onla konusurken, sanki bir arkadasinla sohbet ediyormussun gibi davranin , ona gore karar verin.