2015 yılında Elon Musk tarafından kurulan OpenAI şirketinin Microsoft ile olan ilişkileri büyümeye devam ediyor. Son olarak Microsoft’tan 10 milyar dolarlık yatırım planlandığı söylenen OpenAI, yeni bir işbirliği duyurdu. İşletmelerin yapay zeka kullanarak verileri biçimlendirmesine yarayan ve gelecekte ChatGPT’nin de bulunacağı Azure projesi bu hafta kullanıma sunuluyor. İşte detaylar…
ChatGPT Microsoft Azure’a eklenecek!
Microsoft, bir yılı aşkın süredir test ettiği Azure projesini bu hafta kullanıma sunuyor. Proje geneli itibariyle metinsel tanımlardan görüntü oluşturabilen DALL-E gibi yapay zekaların işletmelerin bulut sistemlerine entegre edilmesi ve bu sayede şirketlerin verileri yapay zeka kullanarak daha kolay işlemesine yarıyor. Azure OpenAI hizmeti, GPT-3.5, Codex ve DALL-E isimli yapay zeka modellerine sahip. Yakında ise popüler ve aynı zamanda tartışmalı olan sohbet robotu ChatGPT Microsoft Azure’a eklenecek.
Azure OpenAI’ın lansmanı, Microsoft hakkında çıkan daha büyük çaplı OpenAI entegrasyonu söylentilerinin ardından geldi. Söylentiler, şirketin Bing arama motoruna ChatGPT‘yi entegre ederek Google’a rakip olmaya çalışacağı ve Office, Word, Powerpoint gibi uygulamalarına bazı yapay zeka teknolojilerini entegre edeceği şeklinde.
Microsoft’tan Bing için dev ortaklık: Google’ın tahtı tehlikede!
Ayrıca şirket, ChatGPT’nin Microsoft’a ”GPT 3.5’in ince ayarlı bir sürümü” ile geleceğini söylüyor. Yani son günlerdeki tartışmaların ana sebebi olan ChatGPT’ye güvenilirlik problemi bu şekilde çözülüyor olabilir. Son olarak Dünya Ekonomik Forumu’nda yer alan Microsoft CEO’su Satya Nadella, OpenAI ve ChatGPT’nin Microsoft’a entegrasyonu hakkında konuştu. Nadella, şu ifadeleri kullandı:
”Microsoft’un her hizmeti, ortaya çıkan ürünü tamamen dönüştürebilmek için aynı yapay zeka teknolojilerinden bazılarına sahip olacak. Gerçek bir ekonomik büyümeye sahip olabilmemiz için üretkenliği gerçekten değiştirebilecek bir şeye ihtiyacımız var.”
Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre servis, kullanıldığı kadar ödeme fiyat politikasıyla çıkışını yapacak. Yani şirketler almak istediği hizmet başına ücret ödeyecek. Servis genel kullanıma şu an açılmış olsa da, özel kayıt gerektiriyor ve ücretsiz deneme sürümü mevcut.
Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ChatGPT Microsoft Azure’a eklenirse başarılı bir iş çıkar mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.