OpenAl tarafından yakın zamanda kullanıma sunulan ChatGPT, çıktığı günden beri teknoloji dünyasının gündeminden düşmüyor. Kullanıcılar tarafından sorulan sorulara itina ile cevap veren yapay zeka, yazılım dünyasının dilinden düşmüyor.

ChatGPT, teknoloji devlerinin de oldukça dikkatini çekti. Öyle ki şu ana kadar Microsoft gibi pek çok şirket, kullanıcıların yapmak istediklerini pratik hale getirmek için yapay zekayı kendi uygulamalarına entegre etti. ChatGPT’nin son durağı ise oyun motoru Unity oldu.

ChatGPT, oyun motoru Unity’ye entegre edildi!

Keijiro Takahashi adındaki bir yazılım geliştiricisi, ChatGPT’yi popüler oyun motoru Unity’ye entegre etmeyi başardı. Editör içerisindeki bir panel üzerinden komut verebileceğiniz yapay zeka, otomatik olarak sahne ve model oluşturabiliyor. Aynı zamanda kod da yazabiliyor.

Geliştirici tarafından paylaşılan görüntüde ChatGPT, ilk olarak rastgele konumlarda olacak şekilde 100 adet küp oluşturma komutu alıyor. Ardından yine komutlar eşliğinde küpleri hareket ettiriyor ve sonrasında yönlerini rastgele değiştiriyor. Yapay zeka bir zemin oluşturup, dünyaya ışık da verebiliyor.

Siri’den sıkılanlar için ChatGPT yardıma koşuyor!

Siri’den sıkılanlar için ChatGPT yardıma koşuyor!

Petey isimli uygulama, Apple Watch'ta yazılı veya sesli girdiler aracılığıyla OpenAI'nin sohbet robotu ile iletişim kurmanıza izin veriyor.

Unity eklentisinin geliştiricisi, ChatGPT’nin çoğu zaman komutları doğru uygulayamadığını belirtiyor. Asıl istenen sonuca ulaşabilmek için yapay zekaya aynı komutu bazen birkaç kez verilmesi gerekebildiğini ifade ediyor.

ChatGPT’nin entegre edildiği Unity Editor şablonu, GitHub platformunda paylaşıldı. Diğer geliştiricilerin de yararlanabilmesi için nasıl kullanılacağı bilgisi yer alıyor. Buraya tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

ChatGPT, oyun motoru Unity'ye entegre edildi!

ChatGPT, Mount & Blade II: Bannerlord’da kullanıldı

Yakın zamanda bir başka geliştirici ise Mount & Blade II: Bannerlord’a ChatGPT’yi entegre etmek için bir mod geliştirdi. Bu mod, oyun içerisindeki NPC’ler ile daha dinamik şekilde sohbet edebilmemize olanak sağladı.

ChatGPT’yi ilerleyen yıllarda oyun sektörü ile daha içli dışlı görebiliriz. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.