Google’ın Chrome tarayıcısıyla ilgili başı yeniden derde girdi. 2022 yılında reddedilen toplu dava, Amerikan federal temyiz mahkemesi tarafından yeniden ele alınacak. Dava, Google’ın kullanıcı izni olmadan Chrome tarayıcısı üzerinden veri topladığı iddialarına dayanıyor. İşte detaylar…
Google’ın başını ağrıtan dava yeniden gündemde: Chrome tarayıcısının izinsiz veri toplaması tartışılıyor
Mahkeme, alt mahkemenin Google’ın Chrome için veri toplama uygulamalarına dair yeterince derinlemesine bir inceleme yapmadığını belirtti. Dava, Chrome tarayıcısının senkronizasyon özelliği kapalıyken bile kullanıcıların tarayıcı geçmişi, IP adresleri ve çerez tanımlayıcıları gibi bilgilerin Google’a gönderildiği iddialarına dayanıyor.
Google ise kullanıcıların gizlilik politikalarını kabul ettikleri için, Chrome tarayıcısındaki veri toplama işlemlerine onay verdiklerini savunuyor. Dava, Google gibi teknoloji devlerinin kullanıcı gizliliği konusundaki şeffaflığı ve bu süreçte ne kadar sorumluluk aldıklarını yeniden tartışmaya açtı.
Mahkemenin dava sonucunda veri toplamayla ilgili vereceği karar, sadece Google Chrome için değil, diğer büyük teknoloji şirketleri için de emsal teşkil edebilir. Kullanıcılar ise bu süreçte ne kadar bilgilendiriliyor ve onayları ne kadar geçerli olacak bunları dava sonucunda öğreneceğiz.
Sizce Google’ın veri toplama uygulamaları yeterince şeffaf mı? Teknoloji devlerinin kullanıcı gizliliği konusundaki sorumlulukları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.
İnternet servis sağlayıcılarımızda google arama motoruna hem ıp hem konum gönderiyor sağolsunlar türkiyedeki gizlilik prosedürleri başka hiçbir ülkede yok
İyiii
Sadece google mı Samsung telefonlarda bir sürü kişisel veriyi TC hukukunun geçerli olmadığı 3.ülkelerde saklarım diye gizlilk sözleşmesi onaylatıyor.
İyi
Bu dünyada gizlilik diye bir şey varmı?