Google, Chrome OS’un Mayıs ayında popülaritesinin yıldan yıla yüzde 92 arttığını bildirdi. Yani işletim sistemi PC pazarında beş kat daha hızlı yayılıyor. Google’a göre bu, Chrome OS’i dünyanın en hızlı büyüyen işletim sistemi haline getiriyor.
Chrome OS’in popülaritesi büyük ölçüde insanların normal mobil uygulamalarını bir bilgisayarda kullanma arzusundan kaynaklanıyor. Şirket bugün bir blog yazısında, bu işletim sisteminin kullanıcılarının 2021’de Android uygulamalarını bir yıl öncesine göre yüzde 50 daha sık kullandığını da söyledi.
Google, bu ürününün satışını resmen durdurmaya karar verdi!
Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olarak bilinen Google, 2017 yılında piyasaya sürdüğü ürününü artık üretmeyecek.Chrome OS dünyanın en hızlı büyüyen işletim sistemi oldu
Android 12L’nin piyasaya sürülmesi, Google’ın tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi büyük ekranlı cihazlarda tescilli işletim sistemini ve onun için geliştirilen uygulamaları kullanma deneyimini geliştirmek için çok çalıştığını gösteriyor. Fakat şirket şu anda yalnızca dizüstü bilgisayarlar için Chrome OS’u sunuyor.
Google, bugünkü blog yazısında son dönemdeki tüm yenilikleri sıraladı. Bunlar arasında Android 11 uygulama desteğinin tanıtımı, geliştirilmiş uygulama penceresi yönetimi, düşük gecikmeli ekran kalemi desteği, Chrome 96 ve daha yeni sürümlerde Nearby Share’in kullanıma sunulması yer alıyordu.
Buna ek olarak şirketin söylediğine göre bunlar, Android uygulamalarını Chrome OS’da daha verimli kullanmayı mümkün kılıyor. Ayrıca Google, 2022’de Chrome OS yazılım geliştiricilerine ek rehberlik ve kullanımı kolay yeni araçlar sağlayacağını söyledi.
Android oyunları 2022 itibariyle Windows bilgisayarlara geliyor
Google, geçtiğimiz günlerde büyük oyun ve bilişim şirketlerinin ev sahipliği yaptığı The Game Awards’da önemli bir duyuru yaptı. Google Play Games Ürünler Direktörü Greg Hartnell’e göre; 2022’de Windows PC’lerde Google Play pazarındaki oyunları başlatmak mümkün olacak.
Fakat Google, inovasyonun Microsoft ile bir ortaklığın sonucu olmadığını özellikle belirtti. Android uygulama mağazasını Windows 11’e entegre etmek için Microsoft ile anlaşan Amazon’un aksine şirket, Windows 10 ve daha yeni Microsoft işletim sistemleriyle uyumlu, “tescilli”, bağımsız bir ürün yayınlayacak.
Siz bu konu hakkında ne düşnüüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!