Avustralya, gençlerin sosyal medya alışkanlıklarını takip edebilmek için radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. İşçi Partisi hükümetinin planladığı bu uygulama, sadece gençler için değil, ulusal çapta bir sosyal medya yaş doğrulama sistemi anlamına geliyor. İşte bilmeniz gereken detaylar…
Sosyal medyaya kimlikle girmek gerçek mi oluyor?
Avustralya Hükümeti, gençlerin sosyal medya kullanımını sınırlamak için çeşitli yöntemler üzerinde çalışıyor. Bunlar arasında devletin Dijital Kimlik sistemi, kredi kartları ve yüz analizi gibi teknolojiler yer alıyor. Ancak uzmanlar, bu uygulamanın gizlilik ve etkinlik açısından ciddi sorunlar doğurabileceğini iddia ediyorlar.
140’tan fazla Avustralyalı akademisyen, uluslararası uzman ve sivil toplum kuruluşu, bu öneriye karşı çıkan bir açık mektup imzaladı. Eleştirmenler, politikanın nasıl uygulanacağı konusundaki belirsizliklere dikkat çekiyor.
Burada asıl can alıcı nokta, bu uygulamanın sadece gençleri değil tüm Avustralyalıları etkileyecek olması. Her yaştan kullanıcı, sosyal medyaya erişmek için yaşını kimlik veya benzer bir doğrulama yöntemiyle ispat etmek zorunda kalacak.
Sosyal medyanın gerçek kurucusu, 79 yaşında hayatını yitirdi!
Dünya tarihinin ilk sosyal ağı olarak bilinen BBS'in yaratıcısı Ward Christensen, hayatını yitirdi. İşte detaylar...Hükümet, bu politikanın çocukların çevrimiçi güvenliğini sağlamak için gerekli olduğunu savunuyor. Ancak eleştirmenler, bu yaklaşımın etkili olmayabileceğini ve gençlerin dijital okuryazarlığını geliştirmenin daha önemli olduğunu söylüyor.
Elbette bu durum şimdilik sadece Avustralya halkını ve gençlerini etkiliyor gibi görünse de bu tür uygulamaların çok çabuk bir biçimde diğer ülkelere de yansıyabildiğini biliyoruz. Bakalım Avustralya’nın bu yeni uygulaması hayata geçerse, diğer ülkelerde de uygulanacak mı?