Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Çin uzayda dev adıma hazırlanıyor!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Uzay yarışında öne çıkan Çin’den hamleler ardı ardına geliyor. Çin’in uzay programına göre, Nisan ayında Asya ülkesinin yeni uzay istasyonu inşasıyla ilgili bir lansman yapılacak. Böylece Çin uzay istasyonu konusunda önemli bir adım atmış olacak.

Çin Devlet medyası Xinhua’ya göre, Long March 5B roketi, 6 kişilik kapasiteli Çin’in yeni uzay gemisinin deneme sürümünü taşıyacak. Önceki Çin uzay gemileri 3 astronot taşıyabiliyordu.

Avrupa Uzay Ajansı 2 ay yatacak gönüllüler arıyor

Uzay yolculuklarının insan üzerine etkilerini araştıran Avrupa Uzay Ajansı, bir dizi deneye imza atmaya hazırlanıyor. Avrupa Uzay Ajansı yatarak para kazanmak hayalini gerçekleştiriyor...

Reklam
Reklam

Çin uzay istasyonu için harekete geçti

Nisan ayında yapılacak lansmanla Çinli yetkililer, yeni uzay istasyonunun inşası için kolları sıvayacak. Pekin, inşaat ve yörünge montajından sonra 2022 yılına kadar istasyonun yapımını tamamlamayı planlıyor.

Tianhe adlı çekirdek modül barındıracak istasyon, T şeklinde olacak. 160 metreküp yaşam alanının yer alacağı yeni uzay istasyonu, bu bakımdan Uluslararası Uzay İstasyonu ölçülerine oranla biraz daha büyük olacak.

Bilimsel deneylere ev sahipliği yapacak

Söz konusu uzay istasyonu ayrıca, ilave oksijen üretebilen makineler de taşıyacak. Çeşitli deney odaları sayesinde astronomi, temel fizik gibi alanlarda bilimsel deneyler yapılacak. Çin ayrıca, aynı yörüngede uçan kapsüle optik teleskop yerleştirecek.

Çin’in ilk uzay istasyonu, 2011 yılında fırlatılan bir odalı Tiangong-1‘di. İstasyon, 7 yılın ardından Dünya’nın atmosferine girerek yandı. Tiangong-2 ise 2016 yılında fırlatıldı. Ekim 2016’da iki Çinli astronot peş peşe 33 gün kaldıkları bu istasyonda ülkenin uzay tarihinde bir ilke imza attı.

Jüpiter’in atmosferinde ezber bozan keşif!

Jüpiter'in atmosferini inceleyen Juno, önemli bir keşfe imza attı. Daha önce gaz devi gezegenin atmosferinin kuru olduğu ortaya çıkarılmıştı. Şimdi ise Juno Jüpiter atmosferinde su buldu.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam