Jüpiter’in atmosferini inceleyen Juno uzay aracı, önemli bir keşfe imza attı. Daha önce gaz devi gezegenin atmosferinin kuru olduğu biliniyordu. Fakat son bulgulara göre, Juno Jüpiter atmosferinde az miktarda da olsa su buldu.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) insansız uzay aracı Juno, 5 Temmuz 2016 tarihinde Jüpiter’in yörüngesine girmişti. O tarihten bugüne çalışmalarına devam eden aracın son çalışmaları Nature Astronomy dergisinde yayımlandı. Veriler, Jüpiter’in ekvator bölgesindeki atmosferi oluşturan moleküllerin yüzde 25 oranında sudan oluştuğuna işaret ediyor.
Juno Jüpiter atmosferinde su buldu
NASA’nın 1995’te gerçekleştirdiği Galileo misyonu, Jüpiter’in Güneş’e kıyasla son derece kuru olabileceğini öne sürüyordu. Söz konusu veriler, gaz devi gezegenin su bolluğu oranıyla ilgili ilk bulgular olarak kayıtlara geçti. Bu arada, Jüpiter-Güneş karşılaştırmasının sıvı su tabanlı değil, suyun bileşenlerini meydana getiren oksijen ve hidrojen temelli olduğunu da belirtelim.
Gezegen bilimciler, on yıllardır Jüpiter’in atmosferindeki toplam su miktarını tespit etmeye odaklanmışlardı. Gaz devinin yapısıyla ilgili ortaya çıkarılan yeni durum, Güneş sistemimizin oluşumu konusundaki bulmacada eksik bir parçayı temsil ediyor olabilir. Zira Jüpiter Güneş sisteminde oluşan ilk gezegen ve Güneş’in yapısına dahil olmayan gaz ve tozun çoğunu içeriyor.
Zemzem suyu
?
Evet uzaylılar da jupiterli çıktı yakında heryerde haberlerini görürüz Dolar 6.12TL altın 320TL
Dünyanın oluşunu Jüpiter sağladı zaten su bulunması normal