Oyun

    Çinli oyuncular, Black Myth: Wukong ‘Yılın Oyunu’ olamayınca delirdi!

    Black Myth: Wukong, The Game Awards 2024'te Yılın Oyunu payesini alamayınca, Çinli oyuncular adeta delirdi. İşte detaylar...

    Bu yıl piyasaya çıkan ve özellikle Çinli oyuncuların büyük desteğiyle Steam’de rekor üstüne rekor kıran Black Myth: Wukong, bugünlerde oldukça ilginç bir haberle gündeme geldi. Oyunun The Game Awards 2024 ödüllerinde birden çok ünvana layık görülse de ‘Yılın Oyunu’ ödülünü alamaması, Çinli oyuncuları adeta çıldırttı. İşin ilginç tarafı, Çinli oyuncuların hırsını ne The Game Awards jurilerinden ne de yılın oyunu seçilen Astro Bot’tan çıkarmış olması… İşte detaylar!

    Çinli oyuncular, Wukong’un hırsını Baldur’s Gate 3’ten çıkardı!

    İlk bakışta bağlantısız gibi görünse de, Çinli oyuncular tepkilerini geçen yılın ‘Yılın Oyunu’ ödülünü kazanan Baldur’s Gate 3’e yöneltti. Bunun sebebi, bu yılki ödülleri açıklayan Larian Studios’un başkanı Sven Vincke’nin yaptığı konuşmaydı.

    Vincke’nin konuşmasında oyun geliştiricilerinin sadece kâr amacıyla değil, oyuncular için değer yaratacak projelere odaklanması gerektiğini vurgulaması, birçok Çinli izleyici tarafından Game Science’ın geliştirdiği Black Myth: Wukong’a yönelik bir eleştiri gibi algılandı.

    Ancak asıl mesele, bu yorumların yanlış bir çeviriyle aktarılmış olmasıydı. Vincke’nin konuşmasındaki ironi ve mizah unsurları, çeviri sırasında kayboldu ve izleyiciler arasında büyük bir yanlış anlaşılmaya yol açtı. Bunun sonucunda, Baldur’s Gate 3’e Steam üzerinden yoğun bir şekilde olumsuz yorum yağdı.

    Oyuncular, Baldur’s Gate 3’ün Steam incelemelerini olumsuz yönde etkileyerek protestolarını dile getirmeye çalıştı. Ancak ilginç bir şekilde, oyunun genel değerlendirmesi hala yüzde 96 gibi yüksek bir oranda pozitif görünmeye devam ediyor. Bu durum, Çinli oyuncuların kampanyasının genel oy birliğini etkileyemediğini, ancak dikkat çeken bir sosyal mesaj verdiğini ortaya koyuyor.

    Black Myth: Wukong’un oyuncular için büyük bir beklenti oluşturması, Çinli topluluğun bu hayal kırıklığını daha da güçlendirdi. Yine de bu olay, oyuncu incelemelerinin bazen sadece oyunları değerlendirmek için değil, aynı zamanda politik veya sosyal mesajlar vermek için kullanılabildiğini bir kez daha göstermiş oldu.

    Peki, sizce Black Myth: Wukong hak ettiği değeri göremedi mi? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

    Read this news article in English

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. Anonim

      Desene sonunda hak ettiklerini buluyorlar. Önce Rockstar oyunu 500 dolara satmalı diyeceksin, sonra kâr amacıyla yapılmasına karşıyım yalanıyla şov yapacaksın. Black Myth Wukong yılın oyunudur.

      1. Anonim

        Level dizaynı yerlerde olan bir oyunun aday olması bile mucize

      2. Anonim

        Sende Çin botusun dimi

      3. Poyraz

        Kudursunlar çıldırsınlar 🤣🤣🤣 her sene sürekli dandik çakma souls lile oyunları görmekten bıktım sıkıldım bunaldım artık daha geçen sene elden yüzük game of the year aldı bu senede artık souls lile çakma oyun almasın bir zahmet, farklı oyun kategorisinden alsın.

      4. Anonim

        Bu yıl o kadar kötü bir seneydi ki Wukong gibi bir oyun bile ödüle aday oldu. Adama lâf etmişsin bir de. Bir adamın övdüğü firmaya bir de yaptığı oyuna bir bak da oyun kelimesinin anlamını bir sorgula.

    2. Anonim

      Game awards yalandan ibarettir.

    3. Anonim

      Xbox’a çıkarmazsanız böyle olur işte.

    4. Victor

      Black Myth Wukong net yılın oyunudur.Hikayesi grafikleri vs vs..

    5. Anonim

      Miyazaki olmasa var olmayacak bir oyun. Ordan buradan apardıkları mekaniklere, çin mitolojisi skini giydirip oyun yaptılar. Astro Bot en azından daha özgün bir oyun. Ha yılın oyunu hakkı Metaphorda bana göre de. Ama wukong asla değil.

    6. Anonim

      Astrobot sonuna kadar hak etmiştir. O kadar sevgiyle yapılmış, ozenilmis bir oyun çıkmadı epeydir. Müthiş level tasarımları, aşırı tatlılığı ile nadide bir platform oyunu oldu. Keşke pcye de gelebilse.

    7. Poyraz

      Kudursunlar çıldırsınlar 🤣🤣🤣 her sene sürekli dandik çakma souls lile oyunları görmekten bıktım sıkıldım bunaldım artık daha geçen sene elden yüzük game of the year aldı bu senede artık souls lile çakma oyun almasın bir zahmet, farklı oyun kategorisinden alsın.

    8. MAYMUNA HAYIR

      MAYMUNA HAYIR BİZ MAYMUNDAN GELMEDİK Bİ KERE

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz