Çinli Vivo, Face ID’den daha iyisini yaptı!

4

Akıllı telefon pazarını yavaş yavaş ele geçiren Çinli markalar Apple’ın 10. yılına özel olarak geliştirdiği iPhone X modelinde yer alan Face ID özelliğinden çok daha iyisini yaptıklarını duyurdu. İşte Vivo Time of Flight!

Time of Flight, Face ID teknolojisinden 10 kat daha hızlı!

Dünyada ilk defa ekrandan parmak izi okuma teknolojisini kullanan marka olan Vivo ardından açılıp kapanan bir mekanizmaya sahip kamerayla çerçevesiz tanımına en uygun akıllı telefonu piyasaya sürmüştü.

Şimdi ise şirket Apple’ı karşısına alarak Face ID teknolojisinde çok daha iyisini yaptıklarını iddia etti. Time of Flight (TOF) olarak isimlendirilen bu sistem, yayılan ışığın özneden tekrar sensöre gelmesini hesaplayarak ortamın 3 boyutlu haritasını çıkartıyor.

Yüzünüzü 3 metre içerisinde en doğru biçimde tanıyabilen bu sensör, üç boyutlu fotoğrafçılığı da mümkün kılıyor. Bu sayede kişilerin tüm vücutlarını tarayabilen sistem sayesinde sanal kıyafet deneme sistemini de ilerleyen dönemde kullanabileceğiz.

Yapay zeka ile de desteklenen TOF, çok daha yetenekli bir hale geliyor. Bunun yanı sıra çok daha az yer kaplayan sensörler, ışık tabanlı çalıştığı için maliyeti de aşağı çekiyor. Bunun yanı sıra TOF için herhangi bir çentiğe de ihtiyaç duyulmuyor.

Vivo tarafından yapılan açıklamaya göreyse 300.000 noktayı inceleyebilen TOF, Face ID karşısında tam 10 kat daha hızlı. Portre modunda çok daha başarılı işler çıkarabileceği iddia edilen bu sistem arıtılmış gerçeklik tarafında da gelecek vadediyor.

Son dönemde yaptığı önemli girişimlerle adından sıkça bahsettiren Vivo bakalım bizi şaşırtmaya devam edecek mi?

4 YORUMLAR

  1. Araya cin girdi mi daha iyisini tabii ki yapar. Adamlarin gelistirdikleri yazilimlar cok iyi. Microsoft gibi isletim sistemi gelistirmeselerde makina ogrenimi hakkinda yaptiklari calismalar cok iyi. Cinli arkadaslari tebrik ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum. 2025 e az kaldi. Ipek yolunu tum engellemelere ragmen bu sureye kadar faaliyete gecirecekler. Hadi hayirlisi. 1939 yilinda Amerikanin baslattigi globallesme de su anda goruldugu gibi kapsullesmeye geri cekiliyorlar. Cin in yukselisinden adamlar o kadar korkuyorlar ki, anlatamam. Ama Cin gumbur gumbur geliyor. Buradan ekonomistlere sesleniyorum. Avrupada birsey kalmadi hacilar. Cin e bakin siz.

  2. daha iyisini yaptılarsa helal olsun ama daha hızlı açılması daha iyi olduğu anlamına gelmez son kullanıcıdaki deneyim nasıl olacak onu görmek lazım birde kandırılması meselesi var tabi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version