Cisco’nun bu yıl Ocak ayında tanıtımını yaptığı Android tabanlı tableti Cius, çalışanlara mobilite, merkezden yönetilebilirlik, masaüstü sanallaştırması ve geniş kapsamlı işbirliği uygulamalarını kullanma olanağı sağlaması ile dikkat çekiyor.

Android Market’in dışında Cisco’nun oluşturduğu AppHQ uygulama ekosistemi ile de desteklenen Cius özellikle mobilitenin önemli olduğu iş kollarında şirketlerin en büyük yardımcısı olmaya aday.

Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali‘nin ifade ettiğine göre 2015 yılına kadar her sene %50’nin üzerinde büyümesi beklenen kurumsal tablet pazarında tahminlere göre bu yılın sonunda toplam 10 milyon cihaz satılmış olacak.

Bu yıl satılan her 4 tabletten birinin şirketler tarafından satın alınmış olacağı öngörülüyor. Bu da yılsonu itibarı ile kurumsal tablet pazarın yaklaşık 30 milyar dolara ulaşacağı anlamına geliyor.

Cisco Cius, Telepresence görüşmelerini desteklemesinin yanı sıra HD ve gerçek zamanlı video, çok katılımlı telekonferans ve bulut uygulamalarına verdiği destekle dikkat çekiyor.

Cisco Cius ile Cisco WebEx ve Cisco TelePresence toplantı uygulamaları, Cisco Quad sosyal ağ yazılımı ile Cisco Jabber mesajlaşmanın da dahil olduğu geniş kapsamlı Cisco Collaboration uygulamalarına entegre erişim sunuluyor.

{pagebreak::Yeni Kurumsal Uygulama Mağazası}

Yeni Kurumsal Uygulama Mağazası

Cisco’nun Cius için oluşturduğu uygulama ekosistemi AppHQ, geliştiricilere Cisco Cius uygulamalarını yaratma, test etme ve pazarlama araçları ve kaynakları sunarken BT müdürlerinin cihazlarda hangi uygulamaların kullanılabileceğini de kontrol edebilmelerini sağlıyor.

Buna ek olarak şirketler, kendi markalarına özel uygulama vitrinleri yaratabilirken çalışanlar da iş ortamlarını bütünleyen uygulamalar bulup yayımlayabiliyor veya temin edebiliyor.

Teknik Detaylar

Android 2.2.2 Froyo yüklü olarak gelen cihazın ABD dışındaki ülkelerde sadece Wi-Fi destekli model bulunuyor. 3G destekli model ise 2012’nin ilk yarısında Avrupa’da satışa çıkarılacak.

Intel Atom Z615 işlemcisi ve 1 GB belleği olan cihazın depolama alanı ise 32 GB. Sadece 534 gram ağırlığındaki cihaz tek el ile de rahatlıkla kullanılabiliyor. Ekran boyutu ise 7 inç.

Normal iş kullanımında 6 saate kadar gidebilen pil değiştirilebilir bir yapıda tasarlanmış.

5 MP’lik kamera ve 3 USB portunun yanı sıra micro HDMI çıkışı ve Hafıza kartı okuyucusu gibi multimedya özellikleri de bulunan Cius, bu yönüyle iş sonrası kullanım için de gerekli özellikleri sunmuş oluyor.

Son kullanıcıya yaklaşık 750 dolar gibi bir fiyata mal olan Cius’u 50’nin üzerinde sipariş eden şirketler 650 dolar ücretle alabiliyor. Tabi Cisco’nun işbirliği yaptığı firmalara ve satın alınacak cihaz sayısına göre bu ücretler daha aşağılara da çekilebiliyor.

:: Cisco’nun kurumsal pazara yönelik çıkardığı Cius sizce kişisel kullanım için de tercih edilebilir mi?