Reklam

Cloudturk, Başarı Öyküsü Olabilir mi?

3
Reklam

Ülkemizden dünyaya açılacak önemli fikirler, hayata geçmeye devam ediyor. Son günlerin gündemdeki konularından biri olan Cloud (Bulut Bilişim) çözümleri sunan Cloudturk.net, birkaç tıklamada kendi sunucunuzu oluşturmanızı, iPhone veya iPad üzerinden yönetmenizi mümkün kılıyor.

Bulut bilişime olan ihtiyacı daha iyi anlatabilmek için harika bir örneğimiz var. Milli Piyango İdaresi‘nin web sitesi, normal günlerde (çekilişlerin açıklanmadığı) sorunsuz çalışıyor. Ancak, yılbaşı gibi herkes bu siteye girip sorgu yapmak istediğinde maalesef eli boş dönüyor. Aşırı yükü, sunucular kaldıramıyor ve iflas ediyor.

Cloudturk, kurulan sunucuya olan talep yükseldiğinde, otomatik olarak sunucunun da donanımını ve bant genişliğini yükseltiyor. Az kişi girdiğinde daha az sunucu kaynağı kullanırken, talep yükseldiğinde ise ziyaretçiler güçlü bir sunucu ile karşılaşıyorlar. Bu sayede, kesintisiz hizmet alabiliyorlar.

Reklam

Özel videoyu izleyin

#video_6011#

Videoda, güçlü sunucularla bu girişime destek veren HP Türkiye Ülke Müdürü Serdar Uçar, altyapı hizmetini sağlayan Anadolu Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Çetin Uygun ve Cloudturk‘ün Genel Müdürü Mustafa Yazıcı ile gerçekleştirdiğimiz özel sohbeti izleyeceksiniz.

Sonraki Sayfa: Cloudturk, gelecek vaat ediyor mu?
{pagebreak::Cloudturk’un Geleceği}
Canavar sunucular HP’den, altyapı Anadolu Grubu’ndan

Cloudturk‘ün kullandığı sistem, zamanla daha fazla kişi tarafından talep görecek gibi görünüyor. Bu hizmet, donanım gücünü nereden alıyor diye soranlar varsa, hemen adres gösterelim; HP.

Cloudturk‘ün yazılım gücünü HP donanımlarıyla birleştiren girişim, altyapı olarak Anadolu Bilişim Hizmetleri‘ne ait olan Data Center’ı (Veri Merkezi) kullanıyor. Birkaç hafta önce bu veri merkezi hakkında detaylı bilgi almıştık.

Deprem, uzun süreli elektrik kesintisi, yangın ve sel felaketleri gibi doğal afetlere karşı müthiş bir dayanıklılık sergileyen veri merkezi, bu alanda uluslararası belgesini de çoktan almış bile.


Anadolu Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü ÇEtin Uygun, Cloudturk Genel Müdürü Mustafa Yazıcı ve HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Uçar, girişimi büyük bir heyecanla anlattılar.

Cloudturk.net‘in sunduğu bulut bilişim çözümleri arasında otomatik ölçeklendirme, yük dengeleme, otomatik veya isteğe bağlı yedekleme, mobil cihazlar üzerinden yönetebilme, API sayesinde kullanıcıların geliştirebileceği uygulama uyumu bulunuyor.

Başta Türk Telekom olmak üzere, Turkcell ve diğer internet altyapısını sunan şirketlerin çalışmaları sonucunda bir zamanlar baharat yolunun üzerinde bulunan ülkemiz, şimdi fiber yolu üzerinde bulunuyor.

Türkiye’de kurulup yurt dışından bulut bilişim hizmetleri alan binlerce IT yöneticisinin yanı sıra, yeniden yapılanması hızla devam eden komşu ülkelerin IT ihtiyaçları da bu girişimler sayesinde ülkemizde toplanabilir.

Cloudturk‘ün daha geniş kitlelerle tanışmak için kayıt olanlara 14 günlük ücretsiz hizmet seçeneğinden faydalanmak için buraya tıklayabilirsiniz.

:: Cloudturk’ün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Tıklayın, SDN Forum’da tartışalım.

3 Yorum

  1. Aynı hizmeti bedavaya veren firmalar varken saçma derecede pahalı yapmaları komik olmuş hadi 512GB beleş yer verseler ona da varım oda yok 14 günlük deneme diye saçma bir sistem koymuşlar.

  2. SDN OKURU olarak habere disardan yorum yazan arkadas olayi yanlis anlamis. Yurtdisinda bedava demis, pes dogrusu! Cloudturk Amazon AWS gibi bir hizmet. Tabii arkadas onun da ne oldugunu bilmiyor buyuk ihtimalle. Dropbox gibi bir seyle karistirmis anlasilan.

    Ustelik Amazon AWSe oranla Turkiyeden hizmet verdikleri icin kat ve kat hizli calisan bir sistem. Fiyatlar ise neredeyse ayni hatta bazi kalemlerde daha bile iyi.

    SDN’deki yazi ozellikle dikkatimi cekti. Cloudturkun ilk deneme hesaplarindan birisini kullandik. Su anda ise tum altyapi CT’ye gecti. Yorum yazan arkadas icin yaziyorum: ayda 400-450 usd civari olan Amazon faturamiz su anda 700-800 tl civarlarinda Cloudturk’le. Bugunun kurundan hesap edersek Amazon’la ayni gibi, hatta daha iyi.

    Cek memnunuz. Borsaya acik olsa alirim.

  3. Ikinci yorumu yapan arkadasin CloudTurk’ten yada ona yakin oldugu o kadar belli ki…

    1. Amazon bu hizmeti bir yil boyunca BEDAVA veriyor (AWS Free Tier diye Google’da ararsaniz gorebilirsiniz.)

    2. Hizmet fiziksel olarak Turkiye’de diye nasil ‘kat kat daha hizli’ oluyor? Somut bir ornek verebilir mi? Oylese Turkiye’nin en cok kullandigi siteler arasinda olan Twitter, Farmville, Foursquare gibi siteler tum altyapilarini Amazon’a havale etmekle hata mi yapmislar? Turkiye’den bu hizmetleri kullananlar acaba bir yavaslik hissediyorlar mi?

    3. Deneme hesabini kullanip tum altyapiyi bir kac gun icinde Amazon’dan alip hicbir finansal avantaji olmamasina ragmen baska bir sisteme kurmak icin o sisteme asiri guvenmek gerekir. Bunu da herhalde CloudTurk’u en iyi bilenler yapabilir. (CloudTurk calisanlari en iyi biliyor olabilir mi acaba?) Bir de hangi site imis acaba bu? Adresini de yazsaymis iyi olurmus.

    4. Amazon borsaya acik. CloudTurk’u beklemeden oradan almasini oneririm.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version