Davet sistemi ile çalışan Clubhouse, sınırlı kullanıcıya hitap eden ve halen geliştirilmesi devam eden bir mobil uygulama ve şu sıralar oldukça popüler. Yalnızca iOS kullanıcılarının davet sistemiyle kullanabildiği Clubhouse için geliştiriciler Android versiyonu üzerinde halen çalışıyor, ancak Play Store’da sahte uygulamalara dikkat etmek gerekiyor.

Clubhouse’daki güvenlik açığını görüntüledik: Bir Türk!

Clubhouse’daki güvenlik açığını görüntüledik: Bir Türk!

Son dönemde oldukça popülerlik kazanan Clubhouse uygulamasındaki güvenlik açığı bir Türk tarafından tespit edildi. Bizde istenilen odada gizle konuşma imkanı sunan bu açığı görüntüledik.

Sahte Clubhouse uygulamalarına dikkat

2014 yılında kurulan ve Clubhouse Software olarak adlandırılan şirketin, Trello benzeri proje yönetim uygulaması Android’de ilk sırada yer alıyor ve gerçekten görevini yapıyor. iPhone ve iPad sahipleri App Store’da Clubhouse uygulamasını arattığında ilk sırada sesli görüşülen asıl uygulamayı, ikinci sırada ise proje yönetim uygulamasını görüyor.

Bu nedenle kafa karışıklıkları yaşanıyor olsa da, Android tarafındaki bu uygulamanın zararsız olduğunu ve gerçekten görevini yaptığını belirtmeliyiz. Ancak başka bir sıkıntı var: bazı kötü amaçlı kişiler, uygulama adı ve özelliklerini benzeştirerek sahte Clubhouse uygulamalarını yayınlamaya başladı.


Google Play Store’da görüldüğü kadarıyla bazı sahte uygulamalar, asıl uygulamanın yerine kullanıcıları aldatıcı şekilde listeleniyor. Bu uygulamaların yorumlarında ise kullanıcıların şikayetleri yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde SDN Kurucusu Hakkı Alkan‘ın uygulama üzerindeki sohbet sırasında Aygaz müziği ile sohbete manipülasyon yapılıp canlı şekilde hacklenmesi, Android için henüz yayınlanmamış uygulama için güvenlik noktasında soru işaretleri oluşturdu.