Son günlerde oldukça popüler olan ve internet fenomenlerinin akın ettiği Clubhouse uygulaması oldukça dikkat çekiyor. Sosyal medyaya yeni bir akım getiren Clubhouse, Facebook, Twitter ve İnstagram gibi diğer sosyal medya platformlarının aksine yazılı, görsel paylaşımlara izin vermiyor.
İnsanların alternatif sosyal medya platformlarına yöneldiği bu dönemde farklı bir konsept ile kullanıcı karşısına çıkan bu sosyal medya uygulaması, sadece sesli paylaşımlara olanak sağlıyor ve şu an için sadece iPhone sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Ayrıca her isteyenin gidip kayıt olamadığı Clubhouse, sadece davetiye sistemi ile çalışıyor.
Clubhouse nedir, nasıl kayıt olunur, nasıl indirilir, Android telefonlar ne zaman kullanmaya başlayacak? Uygulama popüler hale geldikçe bu soruların cevabı da merak ediliyor. Tüm detayları araştırıp Clubhouse rehberi hazırladık?
Clubhouse uygulamasını denedik
Clubhouse nedir?
Clubhouse, sadece sesli paylaşımlara olanak sağlayan bir sosyal medya uygulaması olarak öne çıkıyor. Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal medya uygulamalarının aksine yazılı, görsel, yorum ve beğeni gibi sosyal medya aktivitelerini tamamen ortadan kaldırarak sadece kurulan sohbet odalarında sesli paylaşımlara izin veriyor. Ayrıca uygulama yeni geliştirildiği için ilk etapta sadece iPhone kullanıcıları giriş yapabiliyor.
Clubhouse uygulamasına nasıl üye olunur?
İşin ilginç tarafı ise Clubhouse uygulamasına kayıt olabilmek için daha önce uygulamayı kullanmış olan bir kişinin size davetiye kodu göndermesi gerekiyor. Yani Facebook, İnstagram ve Twitter platformlarındaki gibi hemen kayıt olamıyorsunuz. Ancak davetiye kodu olmadan da kayıt olabilmek mümkün.
En hızlı kayıt yöntemi olan davetiye kodunun aksine uygulamaya telefon numaranızla da kayıt olabiliyorsunuz. Ancak bu sefer de sizi bekleme sırasında alıyorlar ve sıranız geldiği zaman uygulamaya üye olabiliyorsunuz.
Clubhouse uygulaması nasıl kullanılır?
Aslında uygulamanın kullanım şekli oldukça basit. Bu uygulama, moderatör ve dinleyici olarak iki farklı şekilde kullanılıyor. İlk olarak uygulamaya giriş yaptığınızda çoğu sosyal medya platformu ve uygulamasında olduğu gibi belirli ilgi alanları işaretlemesi yapıyorsunuz. Eğer uygulamayı moderatör olarak kullanmak isterseniz kendinize bir oda oluşturuyorsunuz. Bu sayede tüm yetki sizde oluyor ve sohbeti, sohbete katılacak kişileri ve sohbetin gidişatını kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca sizi dinleyen kişileri de davetiye göndererek sohbetinize dahil edebiliyorsunuz.
Dinleyici olarak kullanmak isterseniz, istediğiniz bir odaya giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, giriş yaptığınız odada sadece dinleyici olabiliyorsunuz. Eğer konuşmacı yani moderatörün sohbetine dahil olmak isterseniz, sohbet odası ekranının sağ alt kısmında bulunan el kaldırma düğmesine basarak moderatörden izin alıp sohbetine dahil olabilirsiniz.
Clubhouse uygulaması Android telefonlara gelecek mi?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Clubhouse uygulaması şu an için sadece iPhone cihazlarında kullanılıyor. Ücretsiz olan bu sesli sohbet sosyal ağ uygulaması, son günlerde ciddi şekilde popüler olmaya başladı. Bu nedenle Android kullanıcılarının en çok merak ettiği konu şüphesiz Clubhouse uygulamasının Android cihazlara ne zaman geleceği oldu.
Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir açıklama yapan uygulamanın geliştiricisi Alpha Exploration, uygulamanın Android cihazlara gelmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Android cihazlara geleceği açıklanan bu uygulama, Android sürümünün çıkması durumunda diğer sosyal medya platformlarına ciddi bir rakip olabilir.
Clubhouse Android uygulamasına dikkat!
Siz de yorumlara Clubhouse uygulamasıyla ilgili deneyimlerinizi yazabilirsiniz.
Boşa kürek çekmek bu. Gizem yaratma çabası
Telegramda var bu özellik gerek yok bence bir uygulamaya daha
uygulamadan üyeliğimi silemiyorum nasıl yapabilirim bir bilginiz var mı